Ενημερωτική εσπερίδα σχετικά με την ανακύκλωση

Περιβάλλον, Πολιτική / Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

Ιδιαίτερα θετικές ήταν οι εντυπώσεις της ενημερωτικής εσπερίδας σχετικά με την ανακύκλωση, που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στη Χαλκίδα .

Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διάδοσης των αποτελεσμάτων του σχεδίου κινητικότητας Erasmus Plus που υλοποιεί ο Δήμος, με τίτλο «GReen City I : H ενίσχυση του ρόλου της ανακύκλωσης στη διαχείριση των Δημοτικών απορριμμάτων» και είχε ως θέμα την Παρουσίαση καλών πρακτικών διαχείρισης και ανακύκλωσης Δημοτικών απορριμμάτων, όπως αυτές κατεγράφησαν κατά τη διάρκεια της κατάρτισης του προσωπικού του Δήμου Χαλκιδέων τον περασμένο Νοέμβριο στην Ισπανία.

Την εσπερίδα προσφώνησε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος τόνισε τη χρησιμότητα των συμπερασμάτων που εξήχθησαν από τις επισκέψεις μελέτης, στη LIPASSAM, τη δημοτική εταιρεία διαχείρισης και ανακύκλωσης απορριμμάτων στη Σεβίλλη της Ισπανίας αλλά και σε άλλους αρμόδιους φορείς.

Ακολούθησε παρουσίαση από στελέχη του Δήμου Χαλκιδέων, με πλούσιο υλικό από τις επισκέψεις μελέτης, που πραγματοποιήθηκαν σε αστικούς «χώρους πράσινου», σε εγκαταστάσεις κεντρικής υπόγειας αναρρόφησης των Δημοτικών απορριμμάτων, σε χώρους κομποστοποίησης και παραγωγής βιοαερίου, σε χώρους συγκέντρωσης ανακυκλώσιμων υλικών.

Ιδιαίτερο σημείο αναφοράς των ομιλητών αποτέλεσε η συνεχής διαδραστική περιβαλλοντική εκπαίδευση των μικρών μαθητών της Σεβίλλης σε ειδικούς χώρους που έχουν δημιουργηθεί, έτσι ώστε οι μελλοντικοί πολίτες να αναγνωρίζουν τα οφέλη της ανακύκλωσης και να συμβάλλουν ενεργά στην ενίσχυση αυτής.

Στην εσπερίδα παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Μεσσαπίων –Διρφύων κ. Ψαθάς και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Ράζος, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Λάππας, η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ευβοίας κ. Ρουσοδήμου, ο πρόεδρος ΔΑΕΠΠΕΧ κ. Ψύχας, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων κ. Τουχτίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Λεβέντης και εργαζόμενοι του Δήμου Χαλκιδέων και πλήθος ενδιαφερομένων.

Το Σχέδιο κινητικότητας με τίτλο «GReen City I: H ενίσχυση του ρόλου της ανακύκλωσης στη διαχείριση των Δημοτικών απορριμμάτων», χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus plus.


 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP