Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Δράσεις / Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Δήμος Χαλκιδέων, συμμετέχει δυναμικά φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017 η οποία θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου, με μια σειρά δράσεων που σκοπό έχουν την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης στην πόλη, την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση περιβαλλοντικής στάσης και ενσωμάτωσή της στην καθημερινή πρακτική των πολιτών.
Για το σκοπό αυτό ο Δήμος Χαλκιδέων – μεταξύ των 11 επιλεγμένων Δήμων της Ελλάδας – εξασφάλισε χρηματοδότηση 10.000 € από το Πράσινο Ταμείο, τα οποία θα διατεθούν τόσο για τη δημιουργία μόνιμων παρεμβάσεων που προωθούν τη βιώσιμη κινητικότητα, όσο και μια σειρά δράσεων – εκδηλώσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Ο σχεδιασμός των δράσεων λειτουργεί συμπληρωματικά με το ευρύτερο πλαίσιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης & Κινητικότητας που εκπονείται για την Χαλκίδα και επιδιώκει να διαμορφώσει μια νέα εικόνα της πόλης. Μιας πόλης με χαρακτηριστικά σύγχρονου και βιώσιμου αστικού χώρου και με ελκυστικότητα για τον πολίτη και τον επισκέπτη.
Πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου αυτού παίζουν οι πολίτες, οι ενεργοί πολίτες, οι οποίοι με τη στάση τους συμβάλλουν στο να αναδειχθούν και να ενσωματωθούν στην καθημερινότητά όλων καλές πρακτικές με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στον αστικό ιστό, μέσω της συνύπαρξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, των πεζών, των ποδηλάτων και των οχημάτων.
Με την πεποίθηση ότι η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι μια πολύ καλή αφορμή για να υιοθετηθούν από μικρούς και μεγάλους στάσεις και συμπεριφορές που θα βελτιώσουν την ποιότητα της κυκλοφορίας στην πόλη και θα δημιουργούν μια νέα φιλοσοφία για το περιβάλλον και τη ζωή μας, ο Δήμος Χαλκιδέων καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας για τις οποίες θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP