Φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Κότσικα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, όπως έχει θεσπιστεί η πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, ο Δήμος Χαλκιδέων θα προχωρήσει στη φωταγώγηση του Δημαρχιακού Μεγάρου Κότσικα, αύριο Πέμπτη 8 Οκτωβρίου και μέχρι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, με το χαρακτηριστικό χρώμα μπλε-τιρκουάζ.

Η παραπάνω συμβολική πράξη έχει ως στόχο τη γνώση και την επαφή των πολιτών με αυτό το σύνδρομο μαθησιακής δυσκολίας, κατά το οποίο ένας μαθητής ή και ενήλικας παρουσιάζει δυσκολίες επεξεργασίας του γραπτού λόγου, δυσχέρειας στην ανάγνωση και την ορθογραφία.

Η δυσλεξία αποτελεί δυσκολία, που δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους πάσχοντες, καθώς μέσω ειδικών πρακτικών από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς και συμβούλους, αντιμετωπίζεται.
Όλοι μαζί, γονείς και κοινωνία, θα πρέπει να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τα δυσλεκτικά άτομα, δίνοντας τους ψυχολογική υποστήριξη και ώθηση, γιατί μην ξεχνάμε, ότι σπουδαίοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη, έχοντας την ιδιαιτερότητα αυτή, έχουν επιτύχει τα μέγιστα.
#dimoschalkideon #chalkida #dyslexia

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP