Κάρτα ΑμεΑ Δήμου Χαλκιδέων – Παροχές και προνόμια👩🏽‍🦽

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, μετά και τα εγκαίνια που τελέστηκαν χθες, Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023, το οποίο είναι αρμόδιο να εξυπηρετεί και να διευκολύνει διαδικασίες σε δημότες και επισκέπτες ΑμεΑ του Δήμου μας.
📌Συγκεκριμένα, μέσω του γραφείου:
🧩Γίνεται καταγραφή των Ατόμων με Αναπηρία του Δήμου Χαλκιδέων και σύνδεσή τους με την πλατφόρμα Safe AmeA, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης να είναι συνδεδεμένα τα κινητά και η Πολιτική Προστασία με τη γραμμή 112, ώστε να ενημερώνονται για οτιδήποτε χρειαστεί
🧩Έκδοση κάρτας ΑμεΑ: Κάθε καταγεγραμμένος δημότης ΑμεΑ, έχει τα εξής ειδικά προνόμια:
✅50% έκπτωση στα Δημοτικά Parking
✅Δωρεάν μεταφορά 1 φορά την εβδομάδα με ειδικό βαν (δυνατότητα μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2023)
✅Δωρεάν νομική υποστήριξη σε θέματα που άπτονται της αναπηρίας του κάθε ατόμου (σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκίδας)
✅15% έκπτωση σε Εμπορικά Καταστήματα (σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας)
✅15% έκπτωση σε καταστήματα Εστίασης (σε συνεργασία με το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης-Αναψυχής-Ψυχαγωγίας Χαλκίδας)
🧩Εξυπηρέτηση σε θέματα και αιτήματα που αφορούν στις Δημόσιες Υπηρεσίες και Υπηρεσίες του Δήμου
Κάθε δημότης ή επισκέπτης ΑμεΑ θα μπορεί να εξυπηρετείται άμεσα από το Γραφείο ΑμεΑ στην προώθηση των αιτημάτων του σε Υπηρεσίες του Δημοσίου και του Δήμου Χαλκιδέων.
📞Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο ΑμεΑ στο τηλέφωνο 2221351124.
«Στόχος μας είναι να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες προς τα Άτομα με Αναπηρία και να κάνουμε το γραφείο ΑμεΑ πυλώνα στήριξης σε κάθε δημότη μας με αναπηρία και βοήθειας σε κάθε επισκέπτη με αναπηρία.
Στον Δήμο Χαλκιδέων είναι στα άμεσα σχέδιά μας να προμηθευτούμε ένα ειδικό όχημα για την μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρία. Δέσμευσή μας για την επόμενη δημοτική περίοδο, είναι η προτεραιότητα σε θέματα προσβασιμότητας. Ήδη τα νέα έργα που υλοποιούμε, γίνονται με πρόβλεψη προσβασιμότητας αλλά, οφείλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς όλες τις περιοχές και γειτονιές του Δήμου και να τις κάνουμε προσβάσιμες σε όλους.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP