“Κομμάτι του Πολιτισμού μας αποτελεί η Ολυμπιακή Φλόγα” δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα, Πολιτισμός / Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

“Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι ένα κομμάτι του πολιτιστικού μας πλούτου, της κληρονομιάς το λαού μας. Ένα κομμάτι της αρχαιότητας που βοηθά τους ανθρώπους να συνδέσουν το παρόν με το παρελθόν”
Με τα λόγια αυτά του Δημάρχου Χρήστου Παγώνη, η Χαλκίδα και ο Δήμος Χαλκιδέων υποδέχτηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης 26 Απριλίου στην παραλία την Ολυμπιακή Φλόγα, στέλνοντας μήνυμα να συντροφεύει όλους τους συμμετέχοντες και να στεφανώνει νικητές σώματος και πνεύματος.
Στην σύντομη ομιλία του στην διάρκεια της εκδήλωσης στη Χαλκίδα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι η Πρωτεύουσα του Δήμου Χαλκιδέων είναι μια από τις 10 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, κοιτίδα πολιτισμού και αθλητισμού για περισσότερα από 3.000 χρόνια. Αρχαία Χαλκίδα, Άβαντες, Ανθηδόνα, Ληλάντιο Πεδίο, Αρχαία Αυλίδα.
Συνεχίζοντας ο Χρήστος Παγώνης υπογράμμισε ότι η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από τη Χαλκίδα, μια πόλη που από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα τελεί αθλητικούς αγώνες, προωθώντας το αγωνιστικό πνεύμα, αποτελεί για την Δημοτική Αρχή και τους δημότες κίνητρο και παράδειγμα προς μίμηση, για συνεργασία πολιτισμού και αθλητισμού με τους λαούς όλου του κόσμου.
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Χαλκιδέων είπε ότι η φλόγα που βρίσκεται σήμερα στην πόλη, συμβολίζει πάνω απ’ όλα το πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού, της δύναμης και της αλληλεγγύης των λαών, σημείο σύνδεσης από την αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Μια φλόγα που φωτίζει, ενώνει και ζεσταίνει τους λαούς στα πέρατα του κόσμου αναδεικνύοντας το πείσμα και την θέληση των ανθρώπων.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Γιάννη Καρρά και τον εκπρόσωπο της βραζιλιάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα, καθώς και ανταλλαγές αναμνηστικών.
Την Ολυμπιακή Φλόγα μετέφεραν οι αθλητές Απόστολος Χατζηλάμπρου, Ειρήνη Αϊνδιλή, Κώστας Βουρδάνος και Αναστασία Μαρινάκου.
Σημειώνεται ότι η Ολυμπιακή Φλόγα ταξιδεύει 7 μέρες στην Ελλάδα και σήμερα Μεγάλη Τετάρτη θα φτάσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όπου σε ειδική τελετή θα παραδοθεί σε αντιπροσωπεία της διοργανώτριας χώρας, για ν’ αρχίσει το ταξίδι της μέχρι το Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP