Με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χαλκιδέων συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου 2023

Με εκπροσώπους της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χαλκιδέων συναντήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, για να συζητήσουν σχετικά με τα σχολεία, ενόψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι εκπρόσωποι της Ένωσης έθεσαν αρχικά ζητήματα για τις κτιριακές υποδομές και την αντισεισμική προστασία των σχολείων, με τη Δήμαρχο να τους ενημερώνει ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα παλιά κτίρια για την σεισμική τους αντοχή και είναι ασφαλή και λειτουργικά.
Επιπλέον συζητήθηκε η κατανομή των κονδυλίων για τα σχολεία και η αύξηση του ωραρίου των σχολικών καθαριστριών, με τη Δήμαρχο να αναφέρει ότι, η κατανομή των κονδυλίων γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ για τις σχολικές καθαρίστριες διαβεβαίωσε ότι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα γίνει η σχετική διεύρυνση ωραρίου, όπου είναι αναγκαίο.
Τέλος, τέθηκε το ζήτημα της θέρμανσης και πυροπροστασίας των σχολείων, για το οποίο η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι, ήδη είναι σε εξέλιξη οι μελέτες πυροπροστασίας σε 50 σχολεία και συνεχίζονται και στα υπόλοιπα, ενώ για τη θέρμανση ανέφερε ότι, όπως κάθε χρόνο, θα υπάρχει θέρμανση σε όλα τα σχολεία.
«Το κτιριακό είναι σε προτεραιότητα για τη Δημοτική αρχή και προσπαθούμε να επιλύονται ζητήματα, όπως το 26ο Δημοτικό, που ήδη κατασκευάζεται και λύνουμε ένα πρόβλημα δεκαετιών. Επίσης, σχεδιάζουμε νέα σχολεία για το ΕΠΑΛ και το ΕΕΕΕΚ, καθώς και την κατασκευή Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, όπως το 2ο Νηπιαγωγείο στην Ξηρόβρυση.», τόνισε η Δήμαρχος.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP