Με το Σωματείο Ευπρεπιστριών – Ευπρεπιστών Ν. Ευβοίας συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 3 Αυγούστου 2022

Συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Ευπρεπιστριών – Ευπρεπιστών Ν. Ευβοίας πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Το θέμα που έθεσαν στη Δήμαρχο ήταν η πρόσληψη του απαιτούμενου αριθμού σχολικών καθαριστριών-καθαριστών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Η Δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι, για ακόμα μια χρονιά, η κρατική χρηματοδότηση δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι Δήμοι για ένα θέμα που δεν αποτελεί αρμοδιότητά τους, αλλά του ίδιου του κράτους. Επιπλέον, ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτό έχει αναδειχθεί και από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με σχετική παρέμβαση στο Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας ενίσχυση με επιπλέον πόρους.
Στη συνέχεια δήλωσε ότι, θέση της ΚΕΔΕ, όπως και του Δήμου Χαλκιδέων, είναι η προκήρυξη των θέσεων με βάση τα χρήματα που δίνονται και στην περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν ανταποκριθεί, ο Δήμος να καλύψει τις ανάγκες, με την αντίστοιχη μετατροπή των ωρών στις συμβάσεις εργασίας, όπως έγινε και πέρσι, επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό του Δήμου.
Τέλος τόνισε ότι, πάγια θέση του Δήμου Χαλκιδέων είναι να μην μείνει καμία σχολική μονάδα ακάλυπτη και αυτό αποτελεί δέσμευση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας και Πρόεδρος των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ευβοίας Ελένη Υφαντή και η Πρόεδρος Αναστασία Κονοβέση, η Γραμματέας Αναστασία Σταματίου, η Ταμίας Παρασκευούλα Θεοφίλου και το Μέλος Αγνή Παππά του Σωματείου Ευπρεπιστριών – Ευπρεπιστών.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP