Με τον Αρτακηνό γάμο ολοκληρώθηκαν τα Κυζίκεια

Δράσεις, Νέα, Πολιτισμός / Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2016

1 3 10

Με την αναπαράσταση του παραδοσιακού Αρτακηνού γάμου, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 31 Αυγούστου τα Κυζίκεια στη Δημοτική Ενότητα Ν. Αρτάκης, ενός πολύχρονου θεσμού που έδωσε την δυνατότητα να αναδειχτεί η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου, με σωρεία εκδηλώσεων από τους τοπικούς φορείς και την στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε και στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, το φετινό καλοκαίρι ήταν το πιο γεμάτο από πλευράς πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων για το Δήμο Χαλκιδέων και μάλιστα βασισμένο στις τοπικές δυνάμεις. Ο παραδοσιακός Αρτακηνός γάμος διοργανώθηκε από τον σύλλογο των Απανταχού Αρτακηνών – Κυζικηνών και είχαν φιλική συμμετοχή με χορούς και τραγούδια ο Σύλλογος Παντάνασσα και η Χορωδία του ΚΑΠΗ Ν. Αρτάκης. Το ντύσιμο της νύφης και του γαμπρού έγινε στο Λαογραφικό Μουσείο της Ν. Αρτάκης και η τελετή του γάμου στο εκκλησάκι του Αγ. Νικολάου. Αμέσως μετά στον Ανεμόμυλο έγινε το γαμήλιο γλέντι και συνοδεύτηκε από τα σχετικά κεράσματα.
Στο φινάλε της εκδήλωσης ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ευχαρίστησε τους δημότες για την αθρόα παρουσία τους σε όλες τις εκδηλώσεις των “Κυζικείων”, αλλά και στις υπόλοιπες.P1230066

Παράλληλα, τους κάλεσε να μεριμνούν για την προστασία των δημόσιων χώρων, διευκρινίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες άγνωστα άτομα κατέστρεψαν το σύστημα ποτίσματος των παρτεριών στην κεντρική Λεωφόρο της Ν. Αρτάκης, έχοντας προφανώς στόχο το πράσινο. Μάλιστα, ο δήμαρχος είπε για τις καταστροφές αυτές ο Δήμος θα καταθέσει μήνυση κατ’ αγνώστων.
Επίσης, σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λ. Ζλακώνη και η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ν. Αρτάκης Ρούλα Ματζάνα, οι οποίες ευχαρίστησαν όλους τους φορείς οι οποίοι πήραν μέρος στα “ΚΥΖΙΚΕΙΑ” και όσους ακόμη συνέβαλαν στην επιτυχία τους.

 

P1230060P1230082

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP