Μεγάλα ζητήματα της περιοχής έθεσε ο Δήμαρχος στον Υπουργό Οικονομίας

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017

Σημαντικά ζητήματα, που αφορούν στον Δήμο Χαλκιδέων, αλλά και ευρύτερα, έθεσε στον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας.

Το πρώτο θέμα που έθεσε, αφορούσε στο μεγάλο ποσοστό της ανεργίας που ταλανίζει την περιοχή, εξαιτίας της αποβιομηχάνισης, που αυτή έχει υποστεί. Τόνισε δε ο Δήμαρχος, ότι ο Δήμος Χαλκιδέων προσπαθεί με κάθε τρόπο να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη, μέσω αθλητικών και άλλων δράσεων, πανελλαδικού αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να προχωρήσει η Κυβέρνηση στη δημοπράτηση ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου, αυτό της Παράκαμψης Χαλκίδας, που είναι “ώριμο” από όλες τις πλευρές, καθώς και στην κατασκευή της Παράκαμψης Βασιλικού. Υπογράμμισε ακόμη ότι επιβάλλεται η μεταφορά του εμπορευματικού λιμένα της Χαλκίδας, έξω από τον αστικό ιστό της πόλης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ενημέρωσε επιπλέον τον Υπουργό ότι ο Δήμος έχει προχωρήσει όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και θα χρειαστεί και την οικονομική στήριξη από την Πολιτεία.

Παράλληλα, μίλησε για την υποχρηματοδότηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με Κοινοτικούς Πόρους και κατ’ επέκταση και του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω του στατιστικού λάθους, που εμφανίζει ως “πλούσια” Περιφέρεια, λόγω της συγκέντρωσης βιομηχανικής δραστηριότητας στα Οινόφυτα.

Συνεχίζοντας, είπε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έχει προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης για την ενεργειακή αναβάθμιση και αντικατάσταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού.

Τέλος επεσήμανε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο στα παραλιακά μέτωπα, όπου αλληλοσυγκρούονται οι αρμοδιότητες Δήμου, Κτηματικής Υπηρεσίας και Οργανισμού Λιμένων.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων είχε και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό, στον οποίο μάλιστα παρέδωσε και σχετικό υπόμνημα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κ. Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Εύβοιας Φ. Σπανός, οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μπαντούνας.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP