Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την απώλεια του Δημήτρη Μυταρά

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017

Μήνυμα δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη για την απώλεια του Δημήτρη Μυταρά.

Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον μεγάλο Χαλκιδέο καλλιτέχνη Δημήτρη Μυταρά, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους , που σφράγισε την ιστορία της τέχνης για περισσότερο από μισό αιώνα. Κάθε έργο, κάθε πινελιά, κάθε δημιουργία του Δημήτρη Μυταρά, δίδαξε και θα συνεχίσει να “διδάσκει” στον αέναο κύκλο της ιστορίας της ελληνικής τέχνης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα πρόσφερε στην Τέχνη, στη χώρα μας, αλλά και στη Χαλκίδα, που τόσο αγάπησε και τον αγάπησε.

Η θλίψη ταυτίζεται με την απώλεια. Όμως, χιλιάδες κομμάτια της αστείρευτης έμπνευσής του υπάρχουν παντού. Έργα, ιδέες και διδάγματα, σε έναν κόσμο που αποχαιρετά την ύλη, αλλά κρατά σφιχτά τις δημιουργίες του, τη βαθιά του αγάπη για τη ζωή, την ομορφιά της ψυχής και της Τέχνης, που με τόση δύναμη υπηρέτησε.
Νομίζω ότι και εκείνος θα συμφωνούσε σήμερα μαζί μας, πως το μέλλον της τέχνης και του κόσμου, συνυφασμένα με την ίδια την ανθρώπινη υπόσταση, δεν θα σταματήσει ποτέ να παράγει και να εξελίσσεται, όσο στηρίζεται στην σπουδαία παρακαταθήκη όσων την υπηρέτησαν πιστά.

Ο Δημήτρης Μυταράς πέρασε απέναντι… Για να ζωγραφίζει αγγέλους και να συλλέγει “κοχύλια” του ουρανού.

Δημήτρη,
η Χαλκίδα, η πόλη σου σε αποχαιρετά, με τις ευχαριστίες για τόσα που προσέφερες μέσα από το Δημιούργημά σου, το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας.

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP