Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940

Δράσεις, Νέα / Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018

Οι εθνικές επέτειοι σηματοδοτούν τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και κυρίως τη συνείδηση της ιστορικής και εθνικής μας παρουσίας.
Είναι όμως γεγονός ότι ο χρόνος πολλές φορές ξεθωριάζει από τις μνήμες των ανθρώπων ήρωες και γεγονότα. Γι’ αυτό κάθε εθνική μας επέτειος θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με σεβασμό και αίσθημα μνήμης και τιμής. Για όλα εκείνα τα ιδανικά που έστρωσαν το μονοπάτι της ελευθερίας και της εθνικής κυριαρχίας.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού αποτελούν πολύτιμες λέξεις με ιδιαίτερο νόημα.
Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι μια συμβατική γιορτή. Είναι και πρέπει να παραμείνει στη συνείδησή μας, ως ιστορικό γεγονός που έθεσε τις βάσεις για τη συγκρότηση της κοινωνίας, με σύμβολα και ιδέες για την καταξίωση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και του πολιτισμού.

Ο πόλεμος του 1940 αποτελεί κομμάτι της εθνικής μας διαδρομής.

Ταυτόχρονα, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα ποιότητας, πολιτισμού και ανθρωπισμού για κάθε χώρα, που με οποιονδήποτε τρόπο ενεπλάκη σε αυτόν. Για κάποιες χώρες η σημερινή ημέρα θα πρέπει να αποτελεί ημέρα προβληματισμού και αυτοκριτικής για την πορεία τους στον χρόνο.

Για εμάς τους Έλληνες, η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα υπερηφάνειας και ευγνωμοσύνης!

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP