Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018

Η 1η Οκτωβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, με στόχο την αναγνώριση της πολύπλευρης συμβολής τους στην κοινωνία.
Σε αυτό το πλαίσιο, η σημερινή ημέρα, αφιερωμένη σε όλους τους ηλικιωμένους της οικογένειας, της γειτονιάς και του τόπου μας, αποτελεί για όλους ευκαιρία απόδοσης τιμής στους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή, που μας μεγάλωσαν, που μας μετέδωσαν αξίες, αρχές και ιδανικά και συνεχίζουν να προσφέρουν στο βαθμό που πλέον μπορούν, στην ελληνική οικογένεια.

Οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας είναι αυτοί που συνεχίζουν να συμβάλλουν στην οικονομία του τόπου μας, να στηρίζουν τα παιδιά τους και να μεταδίδουν ήθη και παραδόσεις, μέσα από τη συμμετοχή τους σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, συμβάλλοντας στη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Αυτή η ημέρα τιμής είναι και ημέρα χρέους και σεβασμού της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων των ηλικιωμένων για αξιοπρεπή και ασφαλή διαβίωση, αλλά και για την ενεργό συμμετοχή τους στην κοινωνία.

Για τη Δημοτική Αρχή οι ηλικιωμένοι αποτελούν μια ευαίσθητη, αλλά συνάμα σπουδαία ομάδα του πληθυσμού μας, η οποία αξίζει ιδιαίτερης μέριμνας και φροντίδας. O Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης λειτουργεί αδιάλειπτα το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, μέσω του οποίου εξυπηρετούνται εκατοντάδες ηλικιωμένοι συμπολίτες μας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά και δεκάδες Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων που παρέχουν υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης, αλλά και ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Στόχος μας είναι να παραμείνουν οι ηλικιωμένοι ζωντανό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας, αξιοπρέπειας και κυρίως του αισθήματος του ανήκειν, στο κοινωνικό σύνολο.

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP