Μήνυμα Δημάρχου Χαλκιδέων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Μια ευχή για όλους τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2016

Ένα μήνυμα, όχι από υποχρέωση, αλλά από πραγματική έγνοια και κατανόηση για τον δύσκολο δρόμο των εξετάσεων, που πρόκειται να διανύσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Ως Δήμαρχος Χαλκιδέων και γονιός, σ’ αυτή την περίοδο, όπου οι μαθητές προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις γνώσεις τους, να οργανώσουν τον χρόνο και να καταπολεμήσουν το άγχος, μπορούμε μόνο να τους δώσουμε μία συμβουλή: να κάνουν “ό,τι καλύτερο μπορούν”. Να δώσουν τη μάχη τους με ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και θετική σκέψη.
Κανείς να μην παγιδευτεί στην “επιτυχία” ή την “αποτυχία”, γιατί οι Πανελλήνιες δεν είναι μονόδρομος. Είναι ένας από τους πολλούς δρόμους στα σταυροδρόμια της ζωής μας.
Γιατί οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας μας, θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστούν ως μέθοδος εισαγωγής σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και μία από τις σημαντικές ευκαιρίες απόκτησης εξειδικευμένων γνώσεων και πτυχίων. Δεν είναι “πανάκεια” και δεν αναδεικνύουν “τέλειους” μαθητές. Δεν είναι μέσο προβολής ή ευκαιρία κοινωνικής κριτικής.
Είναι μια μεγάλη μάχη των νέων.
Καλή δύναμη σε όλους.

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP