Μνήμες από την ιστορία της Χαλκίδας αναβίωσε ο Σύλλογος “Το Κάστρο”

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017

Την ανάγκη να διασωθούν και να αναδειχθούν τα μνημεία που απέμειναν στη Χαλκίδα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Χαλκιδέων, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, μιλώντας σε εκδήλωση του Συλλόγου Πολιτών “Το Κάστρο”, την Κυριακή 9 Ιουλίου.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο Βαϊλου, ο Δήμαρχος τόνισε ότι τα μνημεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία της Χαλκίδας και πρόσθεσε ότι μετά τη δεκαετία του ’60 επήλθε η μεγάλη καταστροφή, με την εφαρμογή της μεθόδου της αντιπαροχής.

Ανέφερε ακόμη ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να σώσει ό,τι είναι εφικτό να διασωθεί και να αναδειχθεί, ωστόσο υπάρχουν κάποιοι, που για λόγους σκοπιμότητας και αντιπολιτευτικούς, θέλουν όλες αυτές οι ενέργειες να καρκινοβατούν και κάνουν τα πάντα για να τις φρενάρουν.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν γίνει για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς και τη συνολική ανάδειξη του Ιστορικού Κέντρου, όπως επίσης της παλιάς αποθήκης του ΟΣΕ, της οικίας Ρενιέρη στη Σουβάλα κ.α.

Στην ίδια εκδήλωση ανέπτυξε το θέμα “Τα μνημεία μιλούν για τους ανθρώπους της πόλης μας”. Μάλιστα η εκδήλωση αυτή πλαισιώθηκε και από μουσικό πρόγραμμα από το Ωδείο “Μαρσύας”.

Το πρωί της Κυριακής 9 Ιουλίου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιελάμβανε ξενάγηση στο εβραϊκό Νεκτροταφείο, για την ιστορία του οποίου μίλησε ο Μάριος Μάισης εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Χαλκίδας. Επίσης, ο ίδιος ήταν ομιλήτής στη Συναγωγή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουλίου και αναφέρθηκε στην ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

Το τριήμερο των εκδηλώσεων του Συλλόγου Πολιτών “Το Κάστρο” ολοκληρώθηκε με συναυλία κλασικής μουσικής στη Δημοτική Πινακοθήκη “Δ. Μυταρά”, με το κουαρτέτο εγχόρδων “Con Brio” της Κρατικής Ορχήστρας και τη συνεργασία του Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας. Με την ολοκλήρωση των τριήμερων εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης συνεχάρη τη διοίκηση του Συλλόγου “Το Κάστρο” και όλους όσοι συνέβαλαν να αναβιώσουν στιγμές από την ιστορία της Χαλκίδας.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP