Μνήμες των προσφύγων αναβίωσαν στη Ν. Αρτάκη

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Εκδήλωση με θέμα “Μνήμες των Προσφύγων μας” διοργανώθηκε την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στη Ν. Αρτάκη, με πρωτοβουλία της τοπικής Δημοτικής Ενότητας του Δήμου Χαλκιδέων και του Συλλόγου Απανταχού Αρτακηνών – Κυζικηνών.

Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ημέρας εγκατάστασης των Αρτακηνών Προσφύγων στη Ν. Αρτάκη της Εύβοιας (25/9/1923) και ξεκίνησε το πρωί με μνημόσυνο που τελέστηκε στον Ιερό Ναό των Δώδεκα Αποστόλων Ν. Αρτάκης.

Στη συνέχεια, στο Δημαρχείο, πραγματοποίηθηκαν επίκαιρες ομιλίες με αναφορά σε Αρτακηνούς πρόσφυγες, από τον διδάκτορα Φιλολογίας και καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Άγγελο Μαντά, τον καθηγητή και συγγραφέα Γιάννη Ρίζο και τον διδάκτορα μουσικολογίας Γρηγόρη Αναστασίου.

Νωρίτερα απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Αρτάκης Ζαφειρία Μαντζάνα και η Χαρά Καμπάκη, εκ μέρους του Συλλόγου Απανταχού Αρτακηνών – Κυζικηνών.

Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τραγούδια από την Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας.

Το απόγευμα στο προαύλιο του Δημαρχείου Ν. Αρτάκης προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους και ακούστηκαν ηχογραφημένες αφηγήσεις προσφύγων.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης με συνεργάτες του, καθώς και αρκετός κόσμος.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP