Νέα από την Αποστολή του Δήμου Χαλκιδέων στην πόλη της Λειψίας

Δράσεις, Νέα, Οικονομία, Πολιτική / Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Με τεχνικές επισκέψεις στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας biomassenheiz kraftwerk Piesteritz, που τροφοδοτεί ενεργειακά 60.000 νοικοκυριά της Σαξωνίας με την καύση ξύλου και στη δημοτική επιχείρηση διαχείρισης απορριμμάτων kreiswerke Delitzsch, που επιτυχημένα χρησιμοποιεί τη γεωθερμία, συνεχίστηκε η τρίτη και τέταρτη ημέρα του προγράμματος κατάρτισης της αποστολής του Δήμου Χαλκιδέων στη Λειψία της Γερμανίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus plus με τίτλο «GReen City I. Η ενίσχυση του ρόλου της ανακύκλωσης στη διαχείριση των Δημοτικών απορριμμάτων».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη Delitzsch της Σαξωνίας έχει λάβει το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό για επιτυχημένη πολιτική εξοικονόμησης ενέργειας που εφαρμόζει ως πόλη, σε ολόκληρη τη χώρα.
Η τέταρτη ημέρα κατάρτισης έκλεισε με εποικοδομητική συνάντηση της αποστολής με τον Δήμαρχο του Delitzsch κ. Wilde, προς τον οποίο ο Δήμαρχος Χαλκιδέων απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφτεί την πόλη μας τον προσεχή Οκτώβριο.
Aξιοσημείωτη είναι η παρουσία δημοσιογράφου-εκπροσώπου της μεγαλύτερης εφημερίδας της Λειψίας, στην οποία ο Δήμαρχος της Χαλκίδας παραχώρησε συνέντευξη, αμέσως μετά τη συνάντηση των ομολόγων, τοποθετώντας τη Χαλκίδα, για άλλη μια φορά, στον Ευρωπαϊκό χάρτη.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP