Ο Χρ. Παγώνης μιλά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων “104,9 FM” για το πρότυπο «έξυπνης» πόλης της Χαλκίδας

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

 

Στη Χαλκίδα θα εγκατασταθούν τα πρώτα πιλοτικά συστήματα “έξυπνης” στάθμευσης (Smart Parking) και “έξυπνου” φωτισμού (Smart Lighting) και, όπως εξήγησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο δήμαρχος Χαλκιδέων, Χρήστος Παγώνης, η εγκατάσταση θα γίνει στο επόμενο διάστημα.

“Ήδη, ο εξοπλισμός αγοράστηκε, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα είμαστε έτοιμοι”, ανέφερε ο κ. Παγώνης για το φιλόδοξο σχέδιο του δήμου Χαλκιδέων να εγκαταστήσει την πρώτη -στην Ελλάδα- ενιαία πλατφόρμα “έξυπνης” πόλης στο τομέα του φωτισμού και της “έξυπνης” στάθμευσης, σε μια ενιαία πλατφόρμα “Smart & Connected Digital Platform”.

Μεγάλη εξοικονόμηση πόρων και μείωση ρύπων

“Αυτή τη στιγμή γίνεται μια κατασπατάληση ενέργειας”, ανέφερε ο κ. Παγώνης, περιγράφοντας τον κλασικό τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα δίκτυο φωτισμού σε μια πόλη. Με τα νέα αυτά συστήματα, από την άλλη, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χαλκιδέων, θα μπορούν να υπάρχουν διαφορετικές εντάσεις φωτισμού ανάλογα με το προφίλ του καιρού και κατά τη διάρκεια της ημέρας, με τελικό αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση των δαπανών.

Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.amna.gr/articlep/132169/O-Chr.-Pagonis-mila-sto-%C2%ABPraktoreio-104-9-FM%C2%BB-gia-to-protupo-%C2%ABexupnis%C2%BB-polis-tis-Chalkidas

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP