Ο Δήμος Χαλκιδέων «αγκαλιάζει» τα Άτομα με Αναπηρία🧩

Δράσεις, Νέα / Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σηματοδοτεί την αγάπη στη διαφορετικότητα και αναδεικνύει τα δικαιώματα για ισότητα και ισότιμη ποιότητα ζωής για όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως.
📌Ο Δήμος Χαλκιδέων, με οδηγό την συμπερίληψη, πραγματοποιεί δράσεις και έργα, δίνοντας καθημερινά το μήνυμα, ότι όλοι μαζί συνυπάρχουμε, συμπορευόμαστε, αγαπάμε ο ένας τον άλλον και προχωράμε με σχεδιασμό, για να προσφέρουμε τις κατάλληλες συνθήκες ζωής σε όλους τους πολίτες.
✅Δημιουργήσαμε το Γραφείο ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων, με ήδη 70 εγγεγραμμένα μέλη ΑμεΑ, στους οποίους καθημερινά δίνουμε πληροφορίες, εξυπηρετούμε για αιτήματα σε Δημόσιες Υπηρεσίες και παρέχουμε προνόμια με την έκδοση κάρτας ΑμεΑ, όπως δωρεάν μεταφορά, εκπτώσεις σε Δημοτικά parking και καταστήματα της Χαλκίδας, δωρεάν νομική καθοδήγηση σχετικά με την ισχύουσα Νομοθεσία για ΑμεΑ. Παράλληλα, οι εγγεγραμμένοι ΑμεΑ έχουν συνδεθεί με την πλατφόρμα Safe AmeA, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, να είναι συνδεδεμένα τα κινητά τους και η Πολιτική Προστασία με τη γραμμή 112, ώστε να ενημερώνονται για οτιδήποτε χρειαστεί.
✅Κατασκευάσαμε νέες ράμπες ΑμεΑ και νέα WC ΑμεΑ σε 30 σχολικές μονάδες, προσφέροντας την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των μαθητών.
✅Ενισχύουμε συνεχώς τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Άτομα με Αναπηρία, πραγματοποιούμε δράσεις και εκδηλώσεις και έχουμε υποβάλλει πρόταση για την επέκταση των δομών, ώστε να απασχολούνται ακόμη περισσότερα άτομα.
✅Είναι έτοιμα προς υλοποίηση τα αποτελέσματα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας που εκπονήσαμε, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα γίνουν παρεμβάσεις, με κύριο στόχο ένα ολοκληρωμένο δίκτυο προσβάσιμων διαδρομών και ασφαλούς μετακίνησης για όλους τους πολίτες.
✅Υλοποιούμε δράσεις διατροφικών συμβουλών σε ΑμεΑ και επισκεπτόμαστε σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και σχολικές μονάδες με τμήματα Ένταξης, δημιουργώντας συνταγές μαζί με τα παιδιά, οι οποίες στο τέλος θα εκδοθούν σε βιβλίο και θα διανέμονται δωρεάν σε όλους τους πολίτες ΑμεΑ του Δήμου Χαλκιδέων.
✅Όλα τα νέα έργα, που υλοποιούνται και σχεδιάζονται, έχουν προδιαγραφές προσβασιμότητας ΑμεΑ.
✅Πραγματοποιούμε, κάθε χρόνο, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για ζητήματα ΑμεΑ.
📣Φέτος, στον Δήμο Χαλκιδέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ, θα βρισκόμαστε στην πλατεία Εμπόρων, έναντι Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, για να στολίσουμε για 3η συνεχόμενη χρονιά, το Χριστουγεννιάτικο «Δέντρο της Αποδοχής». Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, από ώρα 10:00 έως κι ώρα 13:00, σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να συμμετέχουμε στις δραστηριότητες και τα παιχνίδια, μαζί με τα παιδιά και να αγκαλιάσουμε τη διαφορετικότητα, δίνοντας το μήνυμα ότι η Αναπηρία δεν είναι επιλογή, η Αποδοχή όμως είναι.
🔸Όλοι μαζί, Όλοι ένα🔸

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP