Ο Δήμος Χαλκιδέων εμμένει στον τουριστικό χαρακτήρα της έκτασης του πρώην Σέλμαν

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2024

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικού, που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024, παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και αιρετοί.
Κατά τη συνεδρίαση, η Δήμαρχος εισηγήθηκε το θέμα της διατήρησης του τουριστικού χαρακτήρα της έκτασης του πρώην Σέλμαν, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «Σταθερή και πάγια θέση της Δημοτικής αρχής είναι ότι η περιοχή, στην οποία βρίσκεται το πρώην Σέλμαν, καθώς όλη η παραλιακή ακτογραμμή της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων, πρέπει να έχει τουριστικό χαρακτήρα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.».
Επίσης, όπως τόνισε, ο Δήμος Χαλκιδέων, ενόψει και της διαδικασίας εκπόνησης των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων από το ΥΠ.ΕΝ, κατά την οποία θα έχει ουσιαστική και άμεση παρέμβαση, θα εκφράσει αρμοδίως τις θέσεις αυτές.
Η Δημοτική Κοινότητα Βασιλικού έλαβε απόφαση και επικαιροποίησε την παλαιά απόφαση (αρ.16/2019), για την τουριστική αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και των εκτάσεων του πρώην εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ, σε αρμονία πάντα με το φυσικό περιβάλλον και σύμφωνα με τις ανάγκες ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP