Ο Δήμος Χαλκιδέων σε Διεθνή Διάσκεψη για τη δυσλεξία

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017

Επιστημονική διάσκεψη για τη δυσλεξία σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε το διήμερο 17 και 18 Οκτωβρίου στη Χαλκίδα, στο Κόκκινο Σπίτι. Τη διάσκεψη οργάνωσε το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Ευβοίας, στα πλαίσια του άξονα ΚΑ2 Erasmus+ της Ε.Ε. και του έργου Mooc – Dys, παρουσία εμπειρογνωμόνων από χώρες – φορείς που συμμετέχουν στο έργο όπως, Logopsycom (Βέλγιο)Formation 3.0 – Rhéatis (Γαλλία) Civiform (Ιταλία) University of Pitesti (Ρουμανία) DLBC (Πορτογαλία).

Οι συμμετέχοντες- επικεντρώθηκαν στην ανταλλαγή των καλών πρακτικών στις χώρες – μέλη της Ε.Ε. αναφορικά με την δυσλεξία και τους δυσλεκτικούς μαθητές στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ μέρος και των παραδοτέων στην ολοκλήρωση του έργου, είχε να κάνει με τους αποτελεσματικούς τρόπους υποστήριξης μαθητών με δυσλεξία, εντός του σχολικού περιβάλλοντος.

Τον Δήμο Χαλκιδέων εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αντώνης Πατέλης. Τόσο ο Δήμαρχος Χαλκιδέων όσο και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, επεσήμαναν ότι ο Δήμος Χαλκιδέων υποστηρίζει όλες εκείνες τις δράσεις που προάγουν την εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία της δημόσιας εκπαιδευσης.

Παράλληλα, εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους για την εξαιρετική διοργάνωση, στην προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ν.Ευβοίας Δήμητρα Λινάρδου, στον ψυχολόγο του ΚΕΔΔΥ Ανδρέα Καρυστινό και στον κοινωνικό λειτουργό Σταμάτη Πίτα.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP