Ο Εορτασμός των Θεοφανείων στη Χαλκίδα

Δράσεις, Νέα / Σάββατο, 6 Ιανουαρίου 2024

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, λαμπρότητα και πλήθος κόσμου γιορτάστηκε και φέτος η Εορτή των Θεοφανείων στη Χαλκίδα σήμερα, Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024.
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσοστόμου και συλλειτουργόντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σκοπέλου κ.κ Νικοδήμου, ακολούθησε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου, με κατάληξη την παραλία της Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η ρίψη του Σταυρού, τον οποίο έπιασε ο Κωνσταντίνος Γαρουφαλλιάς. Μετά την έξοδο όλων από το πλωτό σκάφος, ο Σεβασμιώτατος παρέδωσε στη Δήμαρχο το δοχείο του Αγιασμού για το Υδραγωγείο της Χαλκίδας.
Στον εορτασμό των Θεοφανείων παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Χαλκιδέων, Βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, εκπροσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού Σώματος και Φορέων της πόλης.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP