Ολοκλήρωση του κτηματολογίου ζήτησε ο δήμαρχος Χαλκιδέων

Νέα, Πολιτική / Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

P1220058 P1220070

Το θέμα συγχώνευσης-κατάργησης των Υποθηκοφυλακείων, κυριάρχησε στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 11 Ιουλίου, στην Λαμία.
‘Οπως τονίστηκε, το σχέδιο Νόμου, που αφορά στην αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της Χώρας, έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στο πλαίσιο αυτό θα κατατεθεί και σχετική πρόταση από την ΠΕΔ Στερεάς.
Ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης τόνισε για το θέμα αυτό ότι επιβάλλεται η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου και μέχρι να γίνει αυτό, θα πρέπει να ανασταλεί κάθε ενέργεια κατάργησης Υποθηκοφυλακείων, πρόταση που έγινε αποδεκτή από όλα τα μέλη.
Μάλιστα, ο Χρήστος Παγώνης διευκρίνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν ιδιαίτερα δυσμενής για το Νομό της Εύβοιας και τους κατοίκους της, λόγω της γεωγραφίας της που καθιστά δύσκολες τις μετακινήσεις.
Επίσης, έγινε συζήτηση για την προγραμματική σύμβαση που αφορά χρηματοδότηση μελετών για ενεργειακά έργα των Δήμων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο ΕLΕΝΑ.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP