Ολοκληρώθηκε το Εργαστήρι Καινοτομίας στη Χαλκίδα

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 2 Μαΐου, στην Χαλκίδα το εργαστήρι καινοτομίας (CityLab), στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Καινοτομίας (crowdhackathon) που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά από την ΚΕΔΕ. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου της Χαλκίδας και συμμετείχαν σε αυτή εκπρόσωποι του ιδιωτικού τομέα και της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι οποίοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους πάνω σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.

Περιληπτικά, ο καθηγητής από το 1ο ΕΠΑΛ Χαλκίδας κ. Βούλγαρης, εκπροσωπώντας την ομάδα μαθητών που έχει υπό την καθοδήγησή του, εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας μιας εγκατάστασης αισθητήρων, που δίνει τη δυνατότητα απομακρυσμένης και έγκαιρης ενημέρωσης για τυχόν διαρροές σε δίκτυα φυσικού αερίου. Το Λύκειο Σχηματαρίου παρουσίασε την ανάπτυξη μιας εφαρμογής για την συγκεντρωτική αποτύπωση και παρουσίαση του πολιτιστικού αποθέματος του Δήμου Τανάγρας και ο κ. Χαμαλίδης ενημέρωσε για τον τρόπο λειτουργίας μια εφαρμογής καταγραφής του παλιρροϊκού φαινομένου του Ευρίπου και ενημέρωσης, σε πραγματικό χρόνο, για την εξέλιξή του.

Στο προσεχές διάστημα, οι προτάσεις θα αξιολογηθούν από την αρμόδια Επιτροπή της ΚΕΔΕ και θα αποφασισθεί η τυχόν συμμετοχή τους στο τελικό στάδιο του Μαραθωνίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που έχουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες για τη νέα γενιά, καθώς μέσω αυτών αναπτύσσονται οι δημιουργικές δεξιότητες των μαθητών και μπορεί να δοθεί λύση στο επαγγελματικό αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Ο κ. Παγώνης στη συνέχεια της ομιλίας του δήλωσε ότι : “Η τεχνολογία αν αξιοποιηθεί σωστά μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις σε χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη μας, αλλά και κάθε πόλη και να διευκολύνει την επιχειρηματικότητα, την εκπαίδευση και την καινοτομία. Με την κατάλληλη αξιοποίηση, μπορεί ακόμα να αποφέρει σημαντικά οφέλη σε οικονομικό επίπεδο, με την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων. Όλα αυτά είναι τελικά προς το συμφέρον των πολιτών και επιτρέπουν σε μια πόλη να γίνει περισσότερο βιώσιμη, περισσότερο λειτουργική”.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κ. Γαβρίλης Κουγιανός, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, οι κύριοι Μιχάλης Ψαλίδας και Γιώργος Καραμανώλης, ως υπεύθυνοι διοργάνωσης του Μαραθωνίου και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χαλκιδέων κ. Τηλέμαχος Μωραΐτης.

Η επιλογή της Χαλκίδας από την ΚΕΔΕ και την ομάδα του Μαραθωνίου Καινοτομίας, ως μία από τις δεκαέξι (16) πόλεις της Ελλάδας για να φιλοξενήσει το εργαστήρι καινοτομίας, αποτελεί μια ευθεία αναγνώριση της εξέλιξης που έχει συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στην πόλη, στον τομέα των νέων τεχνολογιών με κύριο εκφραστή τον Δήμο Χαλκιδέων με τις δράσεις που έχει υλοποιήσει στο πλαίσιο της “Έξυπνης Πόλης”.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP