Πανεπιστήμιο στη Στερεά Ελλάδα διεκδικεί η ΠΕΔ

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017

Αποφασισμένη να διεκδικήσει ένα Δυνατό Βιώσιμο Πανεπιστήμιο είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, σύμφωνα με τις θέσεις που εκφράστηκαν στην ημερίδα που διοργάνωσε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στη Λαμία, με θέμα “Η μεταρρύθμιση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Στερεά Ελλάδα”.
Η ημερίδα διοργανώθηκε με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά στην Ανώτατη Εκπαίδευση και δόθηκε για διαβούλευση πρόσφατα. Μπροστά λοιπόν στον διάλογο που έχει ανοίξει, η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, που είναι:
– Εναντιώνεται σε κάθε μορφή συγχώνευσης Τμημάτων ή Σχολών και απορρίπτει κάθε διαδικασία που οδηγεί στην υποβάθμιση του ΤΕΙ Στερεάς.
-Υπερασπίζεται την ύπαρξη και λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που λειτουργούν σήμερα στη Στερεά Ελλάδα
-Ζητά την επίλυση των εξυμένων προβλημάτων, όπως χρηματοδότηση, εκπαιδευτικό προσωπικό, συγγράμματα, φοιτητική μέριμνα, κτιριακό, υλικοτεχνικός εξοπλισμός.
-Διεκδικεί ένα Δυνατό Βιώσιμο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, το οποίο θα καλύπτει τις προοπτικές ανάπτυξης του τόπου. Ένα δυνατό και σύγχρονο Πανεπιστήμιο Στερεάς, όχι μόνο με τη στενή, τοπικιστική αντίληψη της ταμπέλας, αλλά με την ευρύτερη σημασία του, στην κάλυψη της παραγωγικής δραστηριότητας, που θα εξυπηρετεί την καινοτομία, την επιστήμη, την έρευνα και τις οικονομικές – κοινωνικές ανάγκες της περιοχής.
Στο τέλος αποφασίστηκε να υπάρξει εντός των προσεχών ημερών, συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΔ Στερεάς με τον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP