Παρέμβαση Δημάρχου Χαλκιδέων στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018

Άνοιξε επίσημα τις πύλες του το βράδυ της Τρίτης 13 Νοεμβρίου το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που οργανώνεται στη Χαλκίδα και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 18 Νοεμβρίου.
Παρών στην εναρκτήρια τελετή ήταν και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος καλωσόρισε στην πόλη την Υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γιώργο Αρβανίτη, στον οποίο ήταν αφιερωμένη η τελετή έναρξης και άλλους ανθρώπους από τον χώρο της τέχνης.
Στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο Δήμαρχος Χαλκιδέων υπογράμμισε πόσο σημαντικό είναι όταν μία δράση μετεξελίσσεται σε θεσμό, θέλοντας έτσι να καταδείξει τη σπουδαιότητα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της Χαλκίδας, του νομού μας, καθώς και της χώρας μας.
Συνεχίζοντας ο Χρήστος Παγώνης ανέφερε τα εξής:

“Θέτοντας από την πρώτη στιγμή τον πολιτισμό σε προτεραιότητα και δίνοντας έμφαση στην τοπική πολιτιστική ταυτότητα, στηρίζουμε και προωθούμε κάθε δράση που μπορεί να συνδέσει τον αστικό σχεδιασμό με την προβολή της πόλης μας και ταυτόχρονα να συνδέσει τον πολιτισμό με τη συμμετοχή των ανθρώπων, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα.
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, που διοργανώνεται για 12η συνεχή χρονιά αφορά την ίδια την πόλη της Χαλκίδας και τη σύνδεσή της με την καλλιτεχνική παραγωγή και το ανθρώπινο δυναμικό που τη στελεχώνει και της δίνει ζωή, από κάθε γωνιά της χώρας μας.
Κάθε καλλιτεχνική συμμετοχή, κάθε έργο που περιλαμβάνεται στο φετινό Φεστιβάλ θα δώσει και μια διαφορετική εικόνα, λαμβάνοντας συγκεκριμένη ταυτότητα, στον χώρο και τον χρόνο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι πολιτιστικές δημιουργίες που πρόκειται να προβληθούν έχουν στόχο να δημιουργήσουν μια ταυτόχρονη αίσθηση οικείου και καινούριου, αφού κάθε προβολή στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας, από τη μία ακολουθεί ένα εθιμοτυπικό, από την άλλη αποτελεί μία μοναδική εμπειρία.
Η εμπειρία των προηγούμενων χρόνων μας έδωσε την αίσθηση ότι αυτό το Φεστιβάλ εξελίσσεται σε έναν Πολιτιστικό Θεσμό που συντελείται με όρους αμοιβαίας αποδοχής και προσφοράς, καθώς συντελείται σε ένα όμορφο – εορταστικό κλίμα, με συνθήκες που ευνοούν τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών κοινωνικών ομάδων, σχηματίζοντας ένα δημιουργικό πεδίο διαλόγου, συγχρωτισμού και πολιτιστικής αλλαγής .
Η δυναμική μάλιστα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας αποκτά όλο και περισσότερο ουσιαστικό εκπαιδευτικό ρόλο, ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους της τοπικής μας κοινωνίας να διευρύνουν την οπτική τους και να συμμετέχουν ενεργά , χτίζοντας έτσι ένα συνειδητοποιημένο εύρος θεατών. Άλλωστε, είναι η ίδια η φύση του ντοκιμαντέρ που προωθεί τη φαντασία και την κριτική σκέψη, ως προς τις μορφές που μπορεί να έχει η πραγματικότητα.
Θερμά συγχαρητήρια για ακόμη φορά σε όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, στους καλλιτέχνες και επαγγελματίες που έδωσαν σάρκα και οστά στην εικόνα και τον ήχο, στους δεκάδες εθελοντές, αλλά και στο κοινό, που στηρίζει ακατάπαυστα αυτόν τον θεσμό.
Είμαι βέβαιος ότι και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ 2018, από την πόλη της Χαλκίδας, θα αποτελέσει ανάσα πολιτισμού και δημιουργικότητας”.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP