Παρεμβάσεις της Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων σε σχολικές μονάδες

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016

Ιεραρχώντας τα σημαντικά και χρόνια προβλήματα των σχολικών μονάδων, η Σχολική Επιτροπή Α΄/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων προχώρησε σε συντονισμένες εργασίες για την κτιριακή, αλλά και αισθητική βελτίωση του εκπαιδευτικού περιβάλλοντος.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Εμμανουήλ Μπαλογιάννης, με την καθοδήγηση του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη, ο οποίος έθεσε εξαρχής τα ζητήματα της σχολικής στέγης σε προτεραιότητα, διατέθηκαν περισσότερα από 1.000.000,00 € για εργασίες μονώσεων, ελαιοχρωματισμού και διαμόρφωσης προαύλειων χώρων σε σχολεία.
Ο κ. Μπαλογιάννης υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Β. Καθαροσπόρη, αλλά και της ΔΕΥΑΧ, η Σχολική Επιτροπή Α΄/θμιας Εκπαίδευσης προχώρησε σε επισκευές, συντηρήσεις και εργασίες ανακαίνισης σε δεκάδες Νηπιαγωγεία, αλλά και Δημοτικά σχολεία σε όλο τον Δήμο Χαλκιδέων, όπως για παράδειγμα στο 2ο, 8ο, 9ο, 10ο, 23ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, το Δημοτικό σχολείο Καλοχωρίου – Παντειχίου, κ.α. Επίσης, αρμόδια συνεργεία της ΔΕΥΑΧ προχώρησαν σε σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης στο 2ο, 10ο και 15ο Δημοτικό Σχολείο, ενώ ανεγέρθηκαν νέες σχολικές μονάδες (4ο Νηπιαγωγείο Αρτάκης, Νηπιαγωγείο Λουκισίων και 23ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας), των οποίων η κατασκευή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2015 και ολοκληρώθηκε ταχύτατα από τις Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ).
Με τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις, όχι μόνο επιλύθηκαν χρονίζοντα αιτήματα των σχολικών μονάδων, αλλά βελτιώθηκαν λειτουργικά και αισθητικά οι κτιριακές εγκαταστάσεις, προς όφελος μαθητών και εκπαιδευτικών.
Στον δρόμο αυτό, θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια και για άλλες σχολικές μονάδες.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP