Παρουσιάστηκε η πρόταση για το Συγκρότημα Ευρίπου

Νέα, Πολιτική / Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Χαλκίδας, το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουνίου, παρουσιάσθηκε η πρόταση του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση της περιοχής.
Την πρόταση ανέλυσε ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ Θωμάς Σφηκόπουλος και αναφέρεται αυτή στη μετεξέλιξη του ΤΕΙ Χαλκίδας σε Συγκρότημα Ευρίπου, το οποίο θα περιλαμβάνει Πανεπιστημιακές Σχολές. Νωρίτερα, ο Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου εξέθεσε τους στόχους της εκπαιδευτικής πολιτικής για τα ΑΕΙ.

Σύμφωνα με την πρόταση του ΕΚΠΑ, δημιουργούνται για το Συγκρότημα Ευρίπου:
• Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών και Διαχείρισης Λιμένων
• Τμήμα Αεροδιαστημικής Τεχνολογίας
• Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου
• Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, με δύο Τμήματα.
Συμπληρωματικά, το ΕΚΠΑ προτείνει να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν διεπιστημονικά Προγράμματα Σπουδών, σε συνεργασία με άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου. Επίσης, στο πλαίσιο ανάπτυξης του Συγκροτήματος Ευρίπου του ΕΚΠΑ, θα διερευνηθεί άμεσα η χωροθέτηση στην περιοχή Βοιωτίας – Εύβοιας της Τεχνόπολης Ευρίπου, με στόχο τη σταδιακή ανάπτυξή της και την εγκατάσταση σε αυτήν, Πανεπιστημιακών και γενικότερα Ερευνητικών Μονάδων Τεχνολογικής Καινοτομίας, Τέχνης και Πολιτισμού.

Στην εκδήλωση, αλλά και στη συνάντηση που προηγήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας στο Δημαρχείο Ψαχνών, παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με συνεργάτες του. Στην παρέμβαση που έκανε ο Δήμαρχος, τόνισε ότι η πρόταση που κατατέθηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το Συγκρότημα Ευρίπου, δεν αφήνει αδιάφορο τον Δήμο Χαλκιδέων, όπως και η πρόταση για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας, αφού άλλωστε και οι δύο έχουν στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP