Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων

Νέα, Πολιτική / Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων, από το Δημοτικό Συμβούλιο Χαλκιδέων

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πριν από την έναρξη πρότεινε την συζήτηση του κατεπείγοντος θέματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010.
Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την πρόταση του Προέδρου. Αποφασίζει ομόφωνα
Κρίνει το ανωτέρω θέμα κατεπείγον , και καλεί τον Πρόεδρο να κάνει την εισήγηση του θέματος.
Ο κ. Πρόεδρος εισηγούμενος το στη περίληψη θέμα, έδωσε το λόγο στο αρχηγό του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» κ. Ευάγγελο Σταματούκο ο οποίος έθεσε υπόψη του Δημοτικού ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ που δικάζεται γιατί αρνήθηκε να διευκολύνει τη δράση της εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
ΨΗΦΙΣΜΑ:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων στέκεται αλληλέγγυο στο Δήμαρχο Πατρέων κ. Πελετίδη που είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος, επειδή –κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας – το 2015 ενόψει των βουλευτικών εκλογών, δε διευκόλυνε τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής.
Στη δίωξη του δημάρχου εμπλέκονται : το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που υπάγεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο δήμαρχος, λοιπόν, θα βρεθεί στο εδώλιο στις 13 Φλεβάρη 2017. Τον δήμαρχο έχει μηνύσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτης.
Επιπλέον, ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορείται επειδή δεν έδωσε στους χρυσαυγίτες στοιχεία σχετικά με το πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου, μετά από Ερώτηση που είχαν καταθέσει τα φασιστοειδή στη Βουλή. Θυμίζουμε ότι η επίμαχη απόφαση του Δήμου Πατρέων σχετικά με τους χρυσαυγίτες ανέφερε τα εξής: «Ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο».
Πρόσφατα άλλωστε, γίναμε όλοι μάρτυρες της ρατσιστικής και ξενοφοβικής δράσης της  Χρυσής Αυγής με επιθέσεις και τραμπουκισμούς σε γονείς, δασκάλους και εκλεγμένους συνδικαλιστές στο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ικονίου Περάματος, μετά την ανακοίνωση της απόφασης για λειτουργία του σχολείου ως Δομή Υποδοχής κι Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ).
Η δίωξη του Δημάρχου είναι εξέλιξη επικίνδυνη για όλο το λαό.
Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική Πρωτοβουλία έτσι ώστε να μην επιτρέπεται η δίωξη αιρετών που καλούνται να υλοποιήσουν αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση η οποία περιλαμβάνεται στ’ απομαγνητοφωνημένα πρακτικά .
Στη συνέχεια ο κ. Πρόεδρος ζήτησε από το Σώμα να αποφασίσει σχετικά
…………………………………………………………………………………………
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπ’ όψη του:
(α).- τις διατάξεις του άρθρου 67 του νόμου 3852/2010
(β).-τo ψήφισμα που κατατέθηκε
και μετά ανταλλαγή απόψεων των μελών αυτού και κατόπιν φανερής ψηφοφορίας κατά την η κα. Ελένη Μιτζιφίρη είχε αποχωρήσει από την αίθουσα

Αποφασίζει ομόφωνα
Υιοθετεί στο σύνολο του το σχέδιο του ψηφίσματος συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων κ. Κώστα Πελετίδη .

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP