Ψήφισμα της ΠΕΔ Στερεάς για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα

Νέα, Πολιτική / Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων στον τομέα της Καθαριότητας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, εξέδωσε ψήφισμα, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Ιουνίου.

Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε και συμπεριελήφθη στο ψήφισμα η φράση “οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες”.

Έτσι, στο ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας αναφέρονται τα εξής:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας τάσσεται υπέρ της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους καθαριότητας, που εργάζονται στον ευαίσθητο και συνάμα νευραλγικό αυτό τομέα για τους Δήμους μας και τις τοπικές μας κοινωνίες.

Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτη τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας.

Είναι κοινή θέση όλων μας η οριστική λύση του προβλήματος των επαναλαμβανόμενων συμβάσεων υπηρεσιών καθαριότητας ορισμένου χρόνου, με την προκήρυξη, μέσω ΑΣΕΠ, μόνιμων θέσεων εργασίας που θα καλύπτουν τις ανάγκες των Δήμων.

Επίσης, είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι συμβασιούχοι στον συγκεκριμένο τομέα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες για τους Δήμους.

Η παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για ξεκινήσει άμεσα η αποκομιδή τους και να εξαλειφθούν οι εν λόγω εστίες μόλυνσης.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP