Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου».

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019

«Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων για την κοίμηση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου».
Ο κ. Πρόεδρος πριν από την έναρξη πρότεινε την συζήτηση του κατεπείγοντος θέματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρων 95 παρ. 4 του Ν. 3463/2006.

Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά την πρόταση του Προέδρου – Αποφασίζει ομόφωνα

Κρίνει το ανωτέρω θέμα κατεπείγον και καλεί τον Πρόεδρο να κάνει την εισήγηση του θέματος.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων συνήλθε εκτάκτως σήμερα 14 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:00 πμ, με αφορμή την αναγγελία της κοίμησης του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κυρού Παύλου
Η είδηση της αιφνίδιας αναχώρησης του πατέρα Παύλου για τις «μονές του Παραδείσου» γέμισε θλίψη και πόνο τις ψυχές των Χαλκιδέων. Ένα από τα επιφανέστερα παιδιά αυτής της πόλης περνά στην αιωνιότητα.
Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος (Ιωάννου) γεννήθηκε στην Χαλκίδα το 1947. Στην γενέτειρά του παρακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές και γαλουχήθηκε στα νάματα της ορθοδοξίας. Μόλις αποφοίτησε από την Θεολογική Σχολή, το 1971, ακολούθησε τον δρόμο της ιεροσύνης και τοποθετήθηκε στην ενορία της εργατούπολης του Μαντουδίου την οποία υπηρέτησε ποιμαντικά επί 25 χρόνια. Το 1998 η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας τον τοποθέτησε σε νευραλγικές θέσεις όπου συνέχισε το ποιμαντικό, διοικητικό και εκκλησιαστικό του έργο με επίκεντρο την οικογένεια, την νεότητα και την εργατιά.
Το 2006 η Ιεραρχία της Ελλάδας τον εξέλεξε Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης. Από την θέση αυτή ο Ιεράρχης Πατέρας Παύλος έλαμψε με τον πνευματικό του παράδειγμα, την πραότητα και τον καθαρό και ρηξικέλευθο θεολογικό του λόγο. Οι προτεραιότητές του είναι η εκκλησιαστική – πνευματική ζωή των πιστών, η οικογένεια, οι νέοι, οι πτωχοί, οι άνεργοι, η καταπολέμηση των ναρκωτικών, το πλησίασμα όλων των ανθρώπων.
Στην ακριτική γωνιά της Δυτικής Μακεδονίας ο Πατέρας Παύλος άνοιξε την αγκαλιά της αγάπης και της πνευματικότητας και έγινε φάρος κοινωνικός, εκκλησιαστικός και εθνικός χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει τον γλυκύ και πράο χαρακτήρα του, παραμένοντας πάντα ο Δεσπότης της Αγάπης και της Συναίνεσης, ο κήρυκας της ελευθερίας των συνειδήσεων, ο συνεχιστής των παραδόσεων της εκκλησίας στην μακεδονική γη.
Ποτέ όμως δεν απομακρύνθηκε από την πόλη του και την Εύβοια. Με την πρώτη ευκαιρία ήταν εδώ. Ιερουργούσε, κήρυττε, παρηγορούσε, συμβούλευε.
Η πόλη της Χαλκίδας είναι περήφανη γιατί γέννησε αυτόν τον Ιεράρχη. Η αγάπη, ο σεβασμός και η προσευχή των Χαλκιδέων θα τον συνοδεύουν για πάντα.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων εκφράζει την οδύνη της πόλης της Χαλκίδας για την εκδημία του λαμπρού τέκνου της και το παρακαλεί από εκεί ψηλά να συνεχίσει να αγκαλιάζει με αγάπη και προσευχή.
Ο Πατέρας Παύλος θα μείνει αθάνατος στις καρδιές όλων μας.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χαλκιδέων αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω.

Αποφασίζει ομόφωνα
1. Να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του κατά την υποδοχή του σκηνώματος στον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος.
2. Το ψήφισμα αυτό να δημοσιευθεί στον τοπικό τύπο.
3. Κατά την υποδοχή του σκηνώματος να παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου μας προς απόδοση τιμών στον εκλιπόντα.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP