Σχετικά με δημοσίευμα

Νέα, Πολιτική / Παρασκευή, 13 Μαΐου 2016

Με αφορμή διαδικτυακό δημοσίευμα που φέρει ως τίτλο “Φιάσκο η εξαγγελία Παγώνη για δωρεάν wifi παντού”και εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη λύπη μας για την προσπάθεια απαξίωσης του έργου, όχι μόνο του Δημάρχου Χαλκιδέων Χ. Παγώνη, αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού που στελεχώνει τη Διεύθυνση Προγραμματισμού του Δήμου, υπογραμμίζουμε τα εξής :
Το WiFi που εκπέμπει στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Χαλκιδέων (Κόκκινο Σπίτι – Παλαιά γέφυρα) είναι σε δοκιμαστικό επίπεδο (Final test- Quality assurance), όπως εξαρχής ανακοινώσαμε και εξυπηρετείται από μία σύνδεση ADSL 24 Mbps . Στο τελικό παραδοτέο έργο θα εξυπηρετείται από 3 VDSL (30 Mbps έκαστη) με την προοπτική να υποστηρίζει 250- 400 χρήστες ταυτόχρονα.
Ήδη με την υπάρχουσα υποδομή μπορούν να εξυπηρετηθούν 30- 40 ταυτόχρονοι χρήστες. Στην παρούσα φάση υλοποιήσεως του έργου, είναι πολύ πιθανόν να παρουσιάζονται συχνές αποσυνδέσεις των χρηστών λόγω πολιτικών ασφαλείας του δικτύου.
Στην εικόνα που επισυνάπτεται παρουσιάζονται οι χρήστες τη σημερινή ημέρα (10/5/2016) και ώρα (13:20), με 47 συνδεδεμένους χρήστες , με διάρκεια συνδέσεως από 2 έως περισσότερα των 25 λεπτών της ώρας.
Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι το συγκεκριμένο “ενημερωτικό” site, ουδέποτε έχει ζητήσει οποιαδήποτε ενημέρωση ή διευκρίνιση από κάποια Υπηρεσία του Δήμου Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της εγκυρότητας και αντικειμενικότητας των πληροφοριών που προσφέρει απλόχερα στους αναγνώστες του. Αν το είχε πράξει, η επιλογή λέξεων και φράσεων όπως “φιάσκο” , “βαρύγδουπες” και “δεν παίζει” (!), μάλλον δεν θα υπήρχαν.
Κάποιες φορές όμως, κάποιες σελίδες κιτρινίζουν και δεν είναι λόγω της άνοιξης…

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP