Στη διαβούλευση με θέμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο Νομό Ευβοίας» η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 1 Ιουλίου 2021

Στη διαβούλευση με θέμα «Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση στο Νομό Ευβοίας», που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεώργιο Βούτσινο, συμμετείχαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης Θεοφάνης Σπανός.
Κύριο θέμα της συζήτησης ήταν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται να γίνουν για τη βελτίωση της λειτουργίας της επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Εύβοια και τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
«Στον Δήμο Χαλκιδέων σχεδιάζουμε και υλοποιούμε διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα, ώστε να συμβάλλουμε στη συνεχή παροχή γνώσεων και κατάρτισης, όπως τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, για τα οποία ήδη αποστείλαμε σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, για όσους πολίτες επιθυμούν να συμμετέχουν κατά την επόμενη χρονική περίοδο.
Οι ανάγκες για ανθρώπους με επαγγελματική κατάρτιση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και ο σχολικός προσανατολισμός χρειάζεται να αναδεικνύει ακριβώς την αξία της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει άμεση αναβάθμιση του ρόλου των Επαγγελματικών Λυκείων, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης με τον κύκλο οικονομίας της τοπικής κοινωνίας και της χώρας και να καλύπτονται οι μεγάλες ανάγκες της αγοράς εργασίας.
Προς αυτή τη κατεύθυνση, από κοινού με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στοχεύουμε και στη δημιουργία Δημόσιου Ι.Ε.Κ Ζωϊκής και Φυτικής Παραγωγής, στο χώρο του Κέντρου Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ) Νέας Αρτάκης, ώστε να δημιουργηθεί μια αλυσίδα ζήτησης και προσφοράς εργασίας και να συνδεθεί άμεσα η εκπαίδευση με την εργασία.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP