Στη θεατρική παράσταση «Ο δρόμος περνά από μέσα» η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022

Στη θεατρική παράσταση «Ο δρόμος περνά από μέσα», που παρουσίασε το ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, σε συνεργασία με το Medusa Survivor και τη στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων, την Τρίτη 12 Απριλίου 2022, παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων Μπάμπης Κώσταρος.
Με αφορμή το κεντρικό θέμα της παράστασης που είναι η ενδοοικογενειακή βία και ιδιαίτερα η βία κατά των γυναικών, διανεμήθηκε, στους παρευρισκόμενους, φυλλάδιο της Επιτροπής Ισότητας με τίτλο «Πώς φεύγω από μια βίαιη σχέση», το οποίο θα διανεμηθεί και σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα σε σημεία του Δήμου Χαλκιδέων και θα είναι διαθέσιμο και ηλεκτρονικά στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χαλκιδέων.
Στον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης για το εξαιρετικό αποτέλεσμα και αναφέρθηκε στις δράσεις του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο έχει παράσχει βοήθεια σε εκατοντάδες γυναίκες σε όλη την Εύβοια και τη Βοιωτία.
«Αυτό που μου έχει αποδείξει η εμπειρία μου είναι ότι, για την αντιμετώπιση αυτών των θλιβερών φαινομένων, απαιτείται κοινωνική σύμπραξη, κοινωνική αντίσταση. Όπως εσείς δώσατε ένα παράδειγμα συνεργασίας, με τον ίδιο τρόπο πρέπει να λειτουργούν και οι φορείς αλλά κι ο καθένας μας ξεχωριστά. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα φαινόμενο, το οποίο είναι πιο δύσκολο πολλές φορές να καταγγελθεί παρά να αντιμετωπιστεί μετά την αποκάλυψή του.».

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP