Στην εκδήλωση για τον Βιώσιμο Τουρισμό η Δήμαρχος Χαλκιδέων – «Στην Εύβοια και την Σκύρο πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, επενδύοντας στην τουριστική μας ανάπτυξη, ώστε να τις δούμε όπως πραγματικά αξίζουν.»

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2023

Στην εκδήλωση με θέμα «Βιώσιμος Τουρισμός – νέες προκλήσεις του κλάδου – στρατηγικό πλάνο», που διοργάνωσαν ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ) και το Επιμελητήριο Εύβοιας τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Κατά την σύντομη τοποθέτησή της, η Δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο, για τη δημιουργία του βίντεο προβολής της Εύβοιας και της Σκύρου, καθώς και σε όλους όσους συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.
«Κατά τη συνάντησή μας, νωρίτερα, με τον Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη, τόνισα την αξία και τη δυναμική του Δήμου Χαλκιδέων, του 12ου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας, τον ενημέρωσα για την τουριστική μας στόχευση και σχεδιάσαμε από κοινού δράσεις για την ενίσχυση του Τουρισμού στον Δήμο. Ο Δήμος Χαλκιδέων βρίσκεται πολύ κοντά στην Αττική και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, βρέχεται παντού από θάλασσα και ουσιαστικά μιλάμε για την είσοδο στο νησί της Εύβοιας και βέβαια για όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την Σκύρο. Έχει, όπως όλοι οι Δήμοι στο νησί της Εύβοιας, μεγάλη ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Όποιος θέλει να επισκεφτεί την Εύβοια, θα περάσει από τον Δήμο Χαλκιδέων κι από άλλους Δήμους, γι’αυτό κι όλοι οι Δήμοι είμαστε αλληλένδετοι. Πιστεύω ότι η ανάπτυξη στον Τουρισμό για την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας και για μια πολύπαθη Εύβοια, όπως της αξίζει και της αρμόζει, θα έρθει με συνολική στρατηγική για όλους τους Δήμους. Πρέπει λοιπόν, να ενσκήψουμε και να δούμε ότι έχουμε ένα νησί, το οποίο έχει απαράμιλλη ομορφιά, πολύ καλή γεωγραφική θέση, πλούσιο ιστορικό και πολιτιστικό πεδίο και να στοχεύσουμε στην ανάπτυξη του στεριανού και του θαλάσσιου Τουρισμού. Αυτό όμως προϋποθέτει να έχουμε επιλύσει κι όλα τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν. Δεν μπορούμε, για παράδειγμα, να μιλάμε για ανάπτυξη στο νησί, αν δεν λυθεί το θέμα της πρόσβασης του οδικού δικτύου και το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Και εξηγώ γιατί αναφέρομαι στη διαχείριση των απορριμμάτων. Όταν μιλάμε για όλα τα απορρίμματα της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας, τα οποία μεταφέρονται σε άλλους Δήμους και μάλιστα από τον Φεβρουάριο θα μεταφέρονται στην Ιστιαία, μιλάμε πρακτικά για 7 συρόμενα αυτοκίνητα 22 τόνων, τα οποία θα πρέπει καθημερινά να βρίσκονται στο οδικό δίκτυο για Βόρεια Εύβοια. Γι’ αυτό, προτείνω να εγκριθεί άμεσα η δημοπράτηση της ΜΕΑ-ΧΥΤΥ Χαλκίδας, για να ξέρουμε σε πόσο διάστημα θα λυθεί το πρόβλημα και να σχεδιάσουμε πώς θα κινηθούμε» και κατέληξε «Όπως επεσήμανα νωρίτερα στον κ. Φραγκάκη για τον Δήμο Χαλκιδέων, θα πω και για ολόκληρη την Εύβοια ότι, είναι πολύ μεγάλη επιταγή που πρέπει να εξαργυρωθεί πολύ ακριβά και πιστεύω ότι στόχος μας πρέπει να είναι ο Τουρισμός. Στην Εύβοια και την Σκύρο πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά, επενδύοντας στην τουριστική μας ανάπτυξη, ώστε να τις δούμε όπως πραγματικά αξίζουν.».

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP