Στην εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών η Δήμαρχος Χαλκιδέων / «Σας ευχαριστούμε όλους, γιατί πάνω απ’ όλα μας μαθαίνετε πώς να είμαστε άνθρωποι»

Δράσεις, Νέα / Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022

Στην εκδήλωση βράβευσης των εθελοντικών ομάδων του Νομού Ευβοίας, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεά Ελλάδας χθες, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022, με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία βράβευσε το ΕΕΣ – Περιφερειακό Τμήμα Χαλκίδας.
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, η Δήμαρχος ευχαρίστησε όλες τις εθελοντικές ομάδες για την βοήθειά τους, καθώς και τους ανθρώπους που δεν ανήκουν σε κάποιο σύλλογο και καθημερινά προσφέρουν ανιδιοτελώς. «Ο εθελοντισμός είναι πράξη αληθινής αγάπης, καθώς ο άνθρωπος αυτοδιατίθεται και προσφέρει σε ανθρώπους που ίσως δεν γνωρίζει ή δεν τον συνδέει κάποια συγγενική σχέση, χωρίς να ζητάει κανένα αντάλλαγμα. Όλοι εσείς που είστε σε αυτή την αίθουσα και πολλοί ακόμη που δεν είναι εδώ σήμερα, έχετε προσφέρει και συνεχίζετε να προσφέρετε πάρα πολλά και μάλιστα είναι πολύ λιγότερα αυτά που ζητάτε από εμάς τους Αυτοδιοικητικούς, από αυτά που καθημερινά μας προσφέρετε. Οι εθελοντές είναι αυτοί που συχνά καλύπτουν κενά, που η ίδια η Πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει.
Τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα. Με σημείο αναφοράς τις πλημμύρες του Αυγούστου 2020 και νιώθοντας βαθύτατη συγκίνηση, θέλω να σας πω ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους εσάς που εκείνες τις δύσκολες ημέρες ήσασταν κοντά μας, προσφέρατε και συνεχίζετε να είστε μαζί μας. Σε όλους εσάς που μαζί σχεδιάζουμε την προστασία και την αντιμετώπιση των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Σε εσάς που βοηθήσατε στη διανομή γευμάτων, που βοηθήσατε στις δυσκολίες του κορονοϊού.
Έχω την τιμή να βραβεύω σήμερα τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας που είναι πάντα δίπλα μας, διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο, όποτε τους χρειαστούμε είναι εκεί, από την πιο μικρή εκδήλωση έως τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η προσφορά σας είναι υπόδειγμα προσφοράς, γιατί είστε πραγματικά ένα σώμα, όπως ακριβώς το λέει το όνομά σας.
Σας ευχαριστούμε όλους, γιατί πάνω απ’ όλα μας μαθαίνετε πώς να είμαστε άνθρωποι.».

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP