Στην παρουσίαση του βιβλίου του Κ. Χαϊνά ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης.

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018

Στην αίθουσα του Θεάτρου Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χαϊνά, με τίτλο “ Η χρεωκοπία της Ελλάδας, η Ευρώπη και το Πολιτικό της Σύστημα”.
Πρόκειται για ένα πολιτικό δοκίμιο για τη σύγχρονη διαδρομή της χώρας μας, στο οποίο σημειώνονται οι πιο σημαντικοί για την ανθρωπότητα σταθμοί του 20ου αιώνα, που επηρέασαν την Ελλάδα, σύμφωνα με τον συγγραφέα.
Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο Δρ. Αστροφυσικής Αντώνης Αντωνίου, ο δικηγόρος Δημήτρης Διακομόπουλος, ο συγγραφέας και επίτιμος Πρόεδρος Εφετών Βελισάριος Καράκωστας, ο οικονομολόγος Κώστας Ρουσόπουλος και ο Δρ. Κοινωνιολογίας Γεώργιος Σιακαντάρης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο συγγραφέας του βιβλίου Κώστας Χαϊνάς, ο Περιφερειάρχης Κ. Μπακογιάννης και ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.
Στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ανέφερε ότι η επιστημονική κατάρτιση του συγγραφέα, αλλά και η πολύχρονη ενασχόλησή του με την Αυτοδιοίκηση αποτελούν εχέγγυα εγκυρότητας του αντικειμένου που καταπιάνεται στο βιβλίο.
Τόνισε ακόμη ότι αυτό, αγγίζει τα σπουδαιότερα ζητήματα της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας μας, από τη μεταπολίτευση και μετά, ιδωμένα από μια αριστερή κριτική σκοπιά.
“Πρόκειται – είπε ο Δήμαρχος – για ένα πολιτικό δοκίμιο, στο οποίο αναλύονται οικονομικοί όροι και αναζητούνται αιτίες, λάθη και παραλείψεις, που οδήγησαν σε οικονομικό μαρασμό την ελληνική κοινωνία, περιόρισαν τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των πολιτών και ανέτρεψαν τις σχέσεις εργασίας, αλλά και το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών”. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι με πολιτικό και ιδεολογικό αισθητήριο, ο Κ. Χαϊνάς αναφέρεται στις πολιτικές που εφαρμόστηκαν από το 1974 και μετά και οδήγησαν την Ελλάδα στη σημερινή δυσμενή θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταγράφοντας το πνεύμα και το κλίμα της κάθε περιόδου της κρίσης, σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, όπως το βίωσε ο ίδιος, υπό διάφορες ιδιότητες.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP