Στο 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Μικρασιατών στη Νέα Αρτάκη η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2023

Η καρδιά των προσφύγων της Μικράς Ασίας χτύπησε στη Νέα Αρτάκη χθες, Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, με το 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των χιλιάδων μελών της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Συλλόγων Ελλαδας.
Στο Αντάμωμα, που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Απανταχού Αρτακηνών-Κυζικηνών, το Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Αρτάκης «Η Παντάνασσα», με τη συμπαράσταση και του Δήμου Χαλκιδέων, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία καλωσόρισε τους Συλλόγους από όλη τη χώρα στο Δημαρχείο της Νέας Αρτάκης και στη συνέχεια παρέλαβε το λάβαρο του ανταμώματος από τον Δήμαρχο Καλαμαριάς κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη στο Λιμάνι της Νέας Αρτάκης.
«Είναι μεγάλη η τιμή και η συγκίνηση, γιατί εδώ στον ευλογημένο αυτό προσφυγικό τόπο, στη Νέα Αρτάκη, την θυγατέρα της Νέας Αρτάκης Κυζίκου, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εύβοιας, βλέπουμε σήμερα μαζεμένο τόσο πολιτισμό, παράδοση και ιστορία. Ευχαριστούμε όλους τους απογόνους των προσφύγων, που κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια, τον αιώνα που πέρασε, να διατηρήσουν ζωντανά και να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά και σε όλους τους νεότερους ανθρώπους, την ιστορία και τον πολιτισμό, τις αξίες των προσφύγων, όπως είχαν διαμορφωθεί στους μακρινούς αυτούς τόπους, αξίες ομοψυχίας, φιλοπατρίας, αλληλεγγύης, ομόνοιας.», ανέφερε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP