Στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2019

Στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο που διοργάνωσε στη Χαλκίδα ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, με την επιστημονική υποστήριξη του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρευρέθη ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του επεσήμανε:

” Η θεματική του Συνεδρίου αναφέρεται στις σύγχρονες επιστημονικές και ερευνητικές επισημάνσεις όλων εσάς, που καθημερινά κινείτε τα γρανάζια της εκπαίδευσης στη χώρα μας, σηματοδοτώντας τη γενικότερη εκπαιδευτική φιλοσοφία του σύγχρονου σχολείου.

Είναι γεγονός ότι η στρατηγική της εκπαίδευσης στη χώρα μας επιβάλλει τη διασύνδεση θεωρίας, έρευνας και εφαρμογών, στην πράξη.

Μία εκπαίδευση που μπορεί να διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στην ατομική προαγωγή, στην αυτοβελτίωση, στη συνεργατικότητα, αλλά και στην κατανόηση της διαφορετικότητας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, στόχος του σύγχρονου σχολείου είναι η προσαρμογή στις απαιτήσεις ενός κόσμου που συνεχώς μεταβάλλεται. Σε αυτή τη διαρκή αλλαγή, ο ρόλος του εκπαιδευτικού ξεπερνά το πεδίο της μετάδοσης γνώσεων και αναφέρεται πλέον στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, με καλλιέργεια ιδεών και στάσεων ζωής, απόκτηση δεξιοτήτων και δημιουργία εν δυνάμει, ενεργών πολιτών στην κοινωνία.

Ταυτόχρονα, η Εκπαιδευτική Κοινότητα είναι αυτή που καλείται να προωθήσει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου, αλλά και να προωθήσει το επίπεδο αξιών και αρχών κάθε μαθητή.

Ειδικά στη σημερινή εποχή της γνώσης και της πληροφορίας, του ανταγωνισμού και της εξειδίκευσης, η Παιδεία αποτελεί τη βάση της μελλοντικής τεχνογνωσίας και βασικό εργαλείο μετάδοσής της είναι ο εκπαιδευτικός και ο αναντικατάστατος ρόλος του.

Είστε όλοι εσείς, που αγωνίζεστε καθημερινά να καλλιεργήσετε το γνωστικό, βουλητικό και συναισθηματικό πεδίο των παιδιών, να δημιουργήσετε εκείνες τις προϋποθέσεις που θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες, να δημιουργήσετε κλίμα αγάπης, συνεργασίας και σεβασμού για τον συνάνθρωπο.

Είστε εσείς που καλείστε, στην πραγματικότητα της σύγχρονης κοινωνίας, να διδάξετε στα παιδιά τον σεβασμό και την κατανόηση στη διαφορετικότητα, την αναπηρία και την ποικιλομορφία της κοινωνίας μας, που περιλαμβάνει πλέον στους κόλπους της πρόσφυγες και μετανάστες, που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Τα θέματα Παιδείας αποτελούσαν για την παρούσα Δημοτική Αρχή προτεραιότητα. Άλλωστε από την αρχή της θητείας μας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας και τις ενέργειες των αντίστοιχων Σχολικών Επιτροπών του Δήμου μας, αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση των υποδομών και των συνθηκών εκπαίδευσης στα σχολεία μας. Η προσπάθεια φυσικά δεν σταματά.

Σας εύχομαι δύναμη στο έργο σας και καλά αποτελέσματα στις εργασίες αυτού του Συνεδρίου.

Χρήστος Δ. Παγώνης
Δήμαρχος Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP