Στο Συνέδριο των 100 «Έξυπνων Πόλεων» της Ευρώπης συμμετέχει ο Δήμος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα / Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2022

Στο διήμερο Συνέδριο και στο φόρουμ των Δημάρχων που διεξάγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του Intelligent Cities Challenge (ICC) σήμερα, Τρίτη 15 και αύριο Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 στη Βαρκελώνη, συμμετέχει ο Δήμος Χαλκιδέων, με εκπροσώπους τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον Αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Προγραμματισμού και Τουρισμού Νικόλαο Παπαγεωργόπουλο.
Το ICC είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που οι Δήμοι έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις προοπτικές, τις δυνατότητες και την εφαρμογή των έξυπνων λύσεων στις πόλεις τους, καθώς και την πρακτική υλοποίηση των προτάσεων τους.
Ο Δήμος Χαλκιδέων είναι μέλος στο Ευρωπαϊκό δίκτυο των έξυπνων πόλεων από τον Μάρτιο του 2020, κατόπιν ολοκληρωμένων προτάσεων που είχε καταθέσει και έγιναν δεκτές, με στόχο τη βελτίωση στην ποιότητα ζωής των πολιτών και την πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη, μέσω των δυνατοτήτων που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες. Παράλληλα, η συμμετοχή του Δήμου στο δίκτυο αυτό αποτέλεσε σημαντικό πλεονέκτημα στην υποβολή ολοκληρωμένου φακέλου δράσεων και στην χρηματοδότηση των 3.000.000 ευρώ που πέτυχε από το πρόγραμμα «έξυπνων πόλεων» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP