Στο Υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

Δράσεις, Νέα, Πολιτική / Παρασκευή, 1 Απριλίου 2016

Θεσμικά ζητήματα που αφορούν στο καθεστώς λειτουργίας της ΔΕΥΑ Χαλκίδας και κατ’ επέκταση τους εργαζόμενους σε αυτήν, έθεσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης στον υφυπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα, στην συνάντηση που είχαν την Πέμπτη 31 Μαρτίου στο Υπουργείο.
Πρόκειται για προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας και τα οποία αναμένεται να τεθούν και στην Γενική Συνέλευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης -Αποχέτευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην Χαλκίδα τον προσεχή Ιούνιο.
Όπως τόνισε στον υφυπουργό ο δήμαρχος Χαλκιδέων, τα ζητήματα αυτά προέκυψαν από την διχογνωμία Πολιτικών Δικαστηρίων και Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με το καθεστώς λειτουργίας των ΔΕΥΑ. Αν δηλαδή έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του Ενιαίου Μισθολογίου ή ισχύουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που έχουν υπογραφεί. Για το λόγο αυτό ζήτησε να υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση, που θα δίνει τέλος στις όποιες ασάφειες ως προς το καθεστώς λειτουργίας των συγκεκριμένων Δημοτικών επιχειρήσεων. Επίσης, στην συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στους πρόσφυγες που έχουν μεταφερθεί στην Ριτσώνα, στο παλιό στρατόπεδο της Αεροπορίας και εξετάσθηκε ο καλύτερος τρόπος οργάνωσης και λειτουργίας του καταυλισμού, εν όψει μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.
Τέλος, ο δήμαρχος έθεσε το θέμα προμήθειας μηχανολογικού εξοπλισμού και απορριμματοφόρων, όπως και ζητήματα σχετικά με την καλύτερη λειτουργία των κοιμητηρίων, για τα οποία ο υφυπουργός είπε ότι το Υπουργείο ετοιμάζει ρύθμιση που θα βάλει τέλος σε αυτά τα προβλήματα.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP