Στους πρόσφυγες της Ριτσώνας ο δήμαρχος Χαλκιδέων

Νέα, Πολιτική / Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

Στο πλευρό των προσφύγων που φιλοξενούνται σε σκηνές στο χώρο του παλιού στρατοπέδου της Αεροπορίας, στην Ριτσώνα, βρέθηκε από την πρώτη μέρα ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με στενούς του συνεργάτες.
Μάλιστα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, στον οποίο ανέφερε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων θα συνδράμει στο έργο της Πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες για τους απελπισμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους.
Ο δήμαρχος από την πρώτη ημέρα, ερχόμενος μάλιστα από την Κύπρο, βρέθηκε στον καταυλισμό στην Ριτσώνα και είχε συνομιλία με τον υπεύθυνο αξιωματικό της Αεροπορίας, ως προς την διαχείριση του προβλήματος.
Μεταφέρθηκαν στoν καταυλισμό κάδοι απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων και ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συνεργάτες του να είναι σε ετοιμότητα για ότι χρειασθεί.
Το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου, όπως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επισκέφθηκε ξανά τον καταυλισμό, ενώ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας Στράτο Καρλατήρα για χορήγηση φαρμάκων και τον αντίστοιχο του Ιατρικού Συλλόγου Κώστα Βράκα, για διάθεση εθελοντών ιατρών.
Επιπλέον, από ανθρώπους του Δήμου διατέθηκαν ρούχα για τις ανάγκες των προσφύγων και όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα, στην ανθρώπινη δυστυχία που δημιουργεί ο πόλεμος”.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP