Συμμετοχή της Χαλκίδας στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης 🌍

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023

Η υποβολή πρότασης για συμμετοχή της Χαλκίδας στις υποψήφιες Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2028, συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων χθες, Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023, κατόπιν πρότασης που έκανε το Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων.
📌Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εφήβων κ.Γιώργος Μπουραντάς, κατά την εισήγησή του, αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη που θα έχει η Χαλκίδα, με την ανακήρυξή της ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, καθώς διαθέτει μεγάλες πολιτιστικές και πνευματικές δυνάμεις. «Η Χαλκίδα θα έχει δυναμική παρουσία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα βελτιωθούν οι υποδομές της, θα αναπτυχθεί η κουλτούρα της, θα διασαφηνιστεί η πολιτιστική της ταυτότητα. Οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να δραστηριοποιηθούν και να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Στοχεύουμε στην υποβολή ολοκληρωμένης πρότασης προς το Υπουργείο Πολιτισμού μέχρι τέλος τους έτους, ώστε να συμμετέχει η Χαλκίδα, ως υποψήφια για το έτος 2028.».
📌Το Συμβούλιο Εφήβων του Δήμου Χαλκιδέων, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα «έχει ενεργή δράση, δεν έχει συσταθεί τυπικά και είμαστε περήφανοι που η προεκλογική μας ιδέα του 2019, όχι μόνο υλοποιήθηκε και αποτελεί πλέον στενό συνεργάτη μας, με σημαντικές προτάσεις και ιδέες, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι στη λειτουργία του Δήμου Χαλκιδέων.» και συνέχισε, «Αγκαλιάζουμε την πρόταση του Συμβουλίου Εφήβων και την επεξεργαζόμαστε ήδη, προκειμένου να υποβληθεί πλήρης φάκελος στο Υπουργείο Πολιτισμού και να πετύχουμε. Η Χαλκίδα διαθέτει όλα τα προσόντα, ιστορικά, γεωγραφικά και πολιτιστικά, ώστε να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.».

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP