Συμμετοχή του Δήμου Χαλκιδέων στο φόρουμ «Εξοικονόμηση Ενέργειας –Επενδύοντας στο Ευρωπαϊκό Όραμα»

Δράσεις, Νέα, Οικονομία / Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Με επίκαιρη ομιλία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας, Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιώργου Μπουραντά, συμμετείχε ο Δήμος Χαλκιδέων στο συνέδριο με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας –Επενδύοντας στο Ευρωπαϊκό Όραμα», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με τη συνεργασία της ΕΕ (Αντιπροσωπεία ΕΕ στην Ελλάδα – Γεν. Διεύθυνση Ενέργειας), τη συμμετοχή των Υπουργείων Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της ΚΕΔΕ, της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας – ΡΑΕ του ΚΑΠΕ, του TEE, Περιφερειών, τραπεζών και του ιδιωτικού τομέα.

Στην ομιλία του ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Μπουραντάς, ενημέρωσε για τα έργα και τις δράσεις που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή, για να εντάξει την εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Δήμου Χαλκιδέων στον στρατηγικό του σχεδιασμό για βιώσιμη αστική ανάπτυξη, ο οποίος υλοποιείται ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες «έξυπνων πόλεων». Ενημέρωσε επίσης ότι ήδη από τον Αύγουστο έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την προετοιμασία της πρότασης χρηματοδότησης μέσω ανταποδοτικών τελών για σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών με μόχλευση πόρων και στόχο την Ενεργειακή Αναβάθμιση – Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές Smart Cities με Εξοικονόμηση Ενέργειας και στόχο εντός του 2018 να έχει ολοκληρωθεί και η υλοποίηση του έργου.

Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 1ο επιμέρους Στάδιο Υλοποίησης της υπηρεσίας, που αφορά την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης του δικτύου Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και έπεται το 2ο Στάδιο υλοποίησης της υπηρεσίας που αφορά την υλοποίηση Ειδικού Πληροφοριακού Εργαλείου – Χρηματοδοτικού Μοντέλου. Το συγκεκριμένο εργαλείο, θα έχει τη δυνατότητα επεξεργασίας και αξιολόγησης των εισαγόμενων, σε αυτό, στοιχείων καταγραφής. Με βάση τα στοιχεία αυτά θα εκπονηθεί Master Plan, στο οποίο θα αποτυπώνεται η εκτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης και θα αναλύονται τα δεδομένα που θα προκύψουν στη διάρκεια της σύμβασης παροχής υπηρεσιών, ώστε οι υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων να διαθέτουν τα κατάλληλα εργαλεία (value for money, εναλλακτικά σενάρια – επιλογές, αναλύσεις ευαισθησίας, κατανομή και ανάληψη ρίσκου, κλπ), για να αξιολογήσουν τις προσφορές των υποψηφίων Αναδόχων της σύμβασης και να παρακολουθούν την εξέλιξή της.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP