Σύμβαση ύψους 6,4 εκατ. ευρώ για έργα της ΔΕΥΑΧ σε Αυλίδα και Ανθηδώνα

Δράσεις, Περιβάλλον / Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018

Σύμβαση για έργο ύψους 6.422.764 ευρώ στις Δημοτικές Ενότητες Ανθηδώνας και Αυλίδας υπέγραψε η ΔΕΥΑ Χαλκίδας.

Αποτελεί ένα ακόμα υποέργο, από τα έξι συνολικά, που αναφέρεται στην συλλογή, μεταφορά, επεξεργασία και διάθεση των λυμάτων.

Το συνολικό έργο, δαπάνης 15.701.324 ευρώ, προβλέπει την ολοκλήρωση των εσωτερικών δικτύων συλλογής λυμάτων στην Δροσιά της Δ.Ε. Ανθηδώνας, στο Βαθύ, στην Παραλία Αυλίδας και στον Φάρο της Δ.Ε. Αυλίδας, την κατασκευή των αντλιοστασίων και των αγωγών προσαγωγής σε αυτά.

Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή των δύο αντλιοστασίων στην Αυλίδα και την Ανθηδώνα και των καταθλιπτικών αγωγών σε αυτά, την κατασκευή καταθλιπτικών αγωγών μέχρι την Eγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, που θα κατασκευασθεί και τέλος, των έργων διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Η σύμβαση που υπογράφηκε την Τετάρτη 22 Αυγούστου μεταξύ της ΔΕΥΑΧ και της Εταιρείας ΕΡΓΟΡΟΗ ΑΤΕ, που εκπροσωπήθηκε από τον Γεώργιο Διώχνο, προβλέπει την κατασκευή αγωγών προσαγωγής μήκους 1.892,30μ. μέχρι τα αντλιοστάσια των συγκεκριμένων οικισμών και καταθλιπτικούς αγωγούς μήκους 36.430,78 μ. μέχρι την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων μετά των προβλεπόμενων φρεατίων ελέγχου και το δομικό μέρος επτά αντλιοστασίων.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, που ήταν παρών στην υπογραφή της σύμβασης, η ΔΕΥΑ Χαλκίδας επιδιώκει να αξιοποιήσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τους διαθέσιμους πόρους από το ΕΣΠΑ και στο πλαίσιο αυτό καταθέτει ολοκληρωμένες προτάσεις για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και συμβάλλουν καθοριστικά στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP