Συναντήσεις της Δημάρχου Χαλκιδέων στο Υπουργείο Υποδομών για την Παράκαμψη της Χαλκίδας, τις γέφυρες Φύλλων, Βασιλικού, Αφρατίου και το Παραλιακό μέτωπο της Αυλίδας

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022

Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα Υποδομών κ. Μαρία-Έλλη Γεράρδη πραγματοποίησε σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η εξέλιξη των έργων κατασκευής των τριών γεφυρών στη Δημοτική Ενότητα Ληλαντίων. Η Δήμαρχος τόνισε για μια ακόμα φορά την επιτακτική ανάγκη κατασκευής των γεφυρών, έργο που έχει ήδη καθυστερήσει, με προτεραιότητα τη γέφυρα των Φύλλων, η οποία έχει αποκόψει την ευρύτερη περιοχή και έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων και των επαγγελματιών της. Η κ. Γεράρδη ενημέρωσε ότι επίκειται η δημοπράτηση εντός των επόμενων ημερών, δηλαδή εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε θέσει και σε προηγούμενη συνάντηση με τη Δήμαρχο.
Επιπλέον, η Δήμαρχος ζήτησε σχετική αναλυτική ενημέρωση για το μείζον ζήτημα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Αυλίδας. Η κ. Γεράρδη επισήμανε ότι η μελέτη από το Υπουργείο έχει ολοκληρωθεί και βρίσκεται στο στάδιο της ωρίμανσης των εγκρίσεων, αφού ήδη για τη δημοπράτηση του συγκεκριμένου έργου έχει εγκριθεί στη ΣΑΕ του Υπουργείου το ποσό των 4.500.000 ευρώ.
Στη συνέχεια η Δήμαρχος Χαλκιδέων συναντήθηκε, από κοινού με τους Ειδικούς Συνεργάτες Κατερίνα Σιμιτζή και Γιάννη Ρούσσο, με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου και τους μελετητές του έργου της Παράκαμψης Χαλκίδας, το οποίο έχει δημοπρατηθεί και βρίσκεται στο στάδιο της προσωρινής αναδοχής. Κύριο αντικείμενο της συνάντησης εργασίας ήταν η επιτάχυνση των απαιτούμενων διαδικασιών υλοποίησης του έργου, ειδικά ως προς τις επεμβάσεις αρμοδιότητας του Δήμου Χαλκιδέων.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP