Συνάντηση Δημάρχου Χαλκιδέων με κορυφαίο Τούρκο Πανεπιστημιακό

Δράσεις, Νέα / Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη πραγματοποίησε ένας από τους σημαντικότερους Τούρκους Πανεπιστημιακούς, με αφορμή την παρουσία του στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Διευθυντή Μνημείων και Ανακτόρων της Τουρκίας και δημοσιογράφου Prof. Ilber Ortayli, ο οποίος έχοντας διαβάσει την ιστορία της Χαλκίδας, θέλησε να την επισκεφθεί, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Μεγαλοσχολιτών κ. Βένο Ζαχαριάδη.

Τον Τούρκο Πανεπιστημιακό υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, ο οποίος και τον ενημέρωσε για την πλούσια ιστορία της Χαλκίδας και γενικότερα της περιοχής, από το μακρινό παρελθόν μέχρι και σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ilber Ortayli γνώριζε για το χαλκιδικό αλφάβητο, το οποίο ουσιαστικά αποτελεί τον πρόγονο του λατινικού.

Κατά τη σύντομη παρουσία του στη Χαλκίδα, ο Τούρκος Πρύτανης ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο σε διάφορα αξιοθέατα της Χαλκίδας, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει και τον θαυμασμό του για τις φυσικές ομορφιές της πόλης, κάλεσε δε τον Δήμαρχο να επισκεφθεί επίσημα, το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP