Συνάντηση δημάρχου Χαλκιδέων με τους διευθυντές σχολείων

Δράσεις, Νέα / Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Συνάντηση με τους διευθυντές Δημοτικών Σχολείων, που λειτουργούν στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλκιδέων, είχε τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, στην συνεδριακή αίθουσα του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. (Αβάντων 50).

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Διαμαντής Καρκαντελίδης, ο πρόεδρος της αντίστοιχης Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μάνος Μπαλογιάννης και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κώστας Ζημιανίτης.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τους διευθυντές για το πρόγραμμα συντηρήσεων και επισκευών που έχει ξεκινήσει στις σχολικές μονάδες, αρχής γενομένης από εκεί που υπήρχαν άμεσες ανάγκες.

Τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή δίνει μεγάλο βάρος στο θέμα της σχολικής στέγης και για το  λόγο αυτό θα διατεθεί από το Δήμο ποσόν 1.000.000,00 € για συντηρήσεις, επισκευές κ.λ.π.

Παράλληλα, είπε ότι σύντομα θα υπάρχουν στη διάθεση του Δήμου κάποια containers, τα οποία θα τοποθετηθούν σε σχολεία που αντιμετωπίζουν άμεσα προβλήματα από την έλλειψη αιθουσών.

Αναφέρθηκε ακόμη ο Χρήστος Παγώνης στις ενέργειες που έγιναν προς την εταιρεία της “Lafarge” προκειμένου να εξασφαλιστεί δωρεά οικοπέδου για την ανέγερση νέου διδακτηρίου, που θα στεγαστεί το 26ο Δημοτικό Σχολείο, στη συνοικία του Μπαταριά, που σήμερα στεγάζεται σε άθλιο κτίριο.

Τέλος, ο δήμαρχος Χαλκιδέων ενημέρωσε για τα  Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) που λειτούργησε για πρώτη φορά πέρσι ο Δήμος, μέσω κοινοτικού Προγράμματος, δίνοντας την δυνατότητα σε εκατοντάδες παιδιά των Δημοτικών Σχολείων να συμμετέχουν δωρεάν σε απογευματινές δραστηριότητες.

 

Μάλιστα, ζήτησε τη συνεργασία όλων των διευθυντών των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα ΚΔΑΠ να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα.

Στην συνέχεια ο Χρήστος Παγώνης άκουσε και κατέγραψε όλες τις θέσεις που διατύπωσαν οι διευθυντές των σχολείων.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη τη συνάντηση και ανέφερε ότι με τη δική τους συνεργασία θα δρομολογηθούν λύσεις, στον βαθμό του εφικτού, στα ζητήματα που τέθηκαν.


 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP