Συνάντηση δημάρχου με την πρόεδρο της UNESCO

Νέα, Πολιτική / Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

Συνάντηση με την πρόεδρο της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Μαρία – Αικατερίνη Τζιτζικώστα είχε στην Αθήνα ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων που προγραμματίζει φέτος ο Δήμος για το “Έτος Άριστοτέλη” .
Όπως είναι γνωστό το 2016 ανακηρύχτηκε από την Γενική Διάσκεψη της UNESCO ως επετειακό έτος Αριστοτέλη και από τον Ιανουάριο του 2015 ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης είχε ενεργοποιηθεί για να τιμηθεί και στην Χαλκίδα ο μεγάλος αρχαίος φιλόσοφος, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του και απεβίωσε στην Ευβοϊκή πρωτεύουσα, η οποία υπήρξε πατρίδα της μητέρα του Φαιστιάδας.
Μάλιστα, είχε προτείνει τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τις πόλεις που σχετίζονται με τον Αριστοτέλη. Τα Στάγειρα Χαλκιδικής όπου γεννήθηκε, τα Ισβόρια Νάουσας όπου ίδρυσε την μεγάλη φιλοσοφική Σχολή και την Χαλκίδα, όπου μελέτησε και το φαινόμενο του Ευρίπου.
Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χαλκιδέων έστειλε επιστολή στην πρόεδρο του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγήτρια Δήμητρα Σφενδόνη – Μέντζου, προκειμένου να υπάρξει συνεργασία στις εκδηλώσεις στην Χαλκίδα, τον προσεχή Οκτώβριο.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Χαλκιδέων

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP