Συνάντηση γονέων στο Δημοτικό Κατάστημα Βαθέος Αυλίδας

Νέα, Πολιτική / Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Συνάντηση γονέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Βαθέος Αυλίδας, με πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας, εν όψει της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να λειτουργήσει στα Δημοτικά Σχολεία Βαθέος και Παραλίας σχολικές δομές με 80 παιδιά, προερχόμενα από το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας.

aylida 1

Μετά από διαλογική συζήτηση και αφού η συντριπτική πλειοψηφία των παρισταμένων απέρριψε το σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, οι γονείς πρότειναν δύο εναλλακτικές λύσεις.

Η πρώτη λύση είναι τα 80 παιδιά των προσφύγων να μοιραστούν σε περισσότερα σχολεία του Δήμου Χαλκιδέων, όπου λειτουργούν Τμήματα Υποδοχής, με πρωινή λειτουργία μαθημάτων, έτσι ώστε να μπορέσουν πιο εύκολα να ενσωματωθούν στην μαθητική κοινότητα.

Σε διαφορετική περίπτωση πρότειναν να τοποθετηθούν οικίσκοι εντός της Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας και εκεί να παρακολουθούν Τμήματα Υποδοχής  μέχρι να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην τοπική κοινωνία.

Στην συνάντηση είχε κληθεί και παρέστη και ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης με αιρετούς συνεργάτες του, ο οποίος ανέφερε ότι η θέση που διατύπωσαν οι γονείς θα μεταφερθεί από τον ίδιο στην συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη και στην οποία θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από το χώρο της εκπαίδευσης.

Στην διάρκεια της συνάντησης ο δήμαρχος τόνισε ότι ο ίδιος ενημερώθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου και διευκρίνισε ότι εάν υπήρχε συνεργασία του Υπουργείου με τους τοπικούς φορείς, το θέμα θα είχε λυθεί χωρίς προβλήματα.

Μάλιστα, διευκρίνισε ότι αυτοί που πήραν την απόφαση απέφυγαν να παραστούν στην συνάντηση και να την αιτιολογήσουν.

Τέλος, ο Χρήστος Παγώνης υπογράμμισε ότι η τοπική κοινωνία έχει σταθεί αρωγός στο πρόβλημα των προσφύγων και μάλιστα ο Δήμος Χαλκιδέων έχει ξοδέψει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για διάφορες ανάγκες τους, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από την Κυβέρνηση.

aylida 2

Στο μεταξύ με αφορμή δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδα που ουσιαστικά επιτίθεται σε όσους δεν συμφωνούν με τις θέσεις του κόμματος στο θέμα αυτό, ο δήμαρχος Χαλκιδέων τονίζει τα εξής:

“Η Δημοτική Αρχή Χαλκίδας και η τοπική κοινωνία σχεδόν στο σύνολο της, έχουν αποδείξει την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες της πρόσφατης ανθρωπιστικής κρίσης.

Ως εκ τούτου κανείς δεν έχει το δικαίωμα της αποκλειστικότητας στην αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες και φυσικά η τοπική κοινωνία και η Δημοτική Αρχή δεν πρόκειται να ζητήσουν διαπιστευτήρια από τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δείχνουν απύθμενο θράσος, αλλά και μίσος εναντίον κάθε πρωτοβουλίας της Δημοτικής Αρχής.

Στην συγκέντρωση των γονέων στην Αυλίδα, αναπτύχθηκαν οι προβληματισμοί τους για το θέμα της χρησιμοποίησης των δύο σχολείων για τα προσφυγόπουλα και κατατέθηκαν προτάσεις έξω από κάθε ρατσιστική αντίληψη.

Προφανώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν επειδή οι θέσεις των γονέων δεν ταυτίζονται με τις δικές τους και θεώρησαν ότι μπορούν να συκοφαντήσουν την Δημοτική Αρχή ως Ρατσιστική.

Το μόνο που απαντάμε είναι Ντροπή και Αίσχος σε κάθε εγκάθετο που δεν έχει μάθει ότι μπορεί να υπάρχουν και διαφορετικές προσεγγίσεις σε ένα θέμα.

Ο Δήμος Χαλκιδέων ουδέποτε ενημερώθηκε μέχρι την παρασκευή 7 Οκτωβρίου από οποιονδήποτε για την πρόθεση της Κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα σχολεία της Αυλίδας.

Αν καλείτο στο σχετικό διάλογο θα είχαμε προλάβει τα αδιέξοδα που δημιουργούνται σήμερα”.


 

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP