Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου του οικισμού «Πανόραμα»

Δράσεις, Νέα / Τετάρτη, 16 Φεβρουαρίου 2022

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου του οικισμού “Πανόραμα” της Δ.Ε. Ληλαντίων, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Η Δήμαρχος τους ενημέρωσε, ενόψει της συζήτησης του θέματος της υδροδότησης της περιοχής στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι η ΔΕΥΑΧ εκπονεί αρχική μελέτη για τη δημιουργία ενός κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού μήκους 2,5χλμ, και των εσωτερικών δικτύων του οικισμού, συνολικού μήκους 15χλμ , καθώς και τη δημιουργία νέας δεξαμενής.
Επίσης τους επεσήμανε ότι η ΔΕΥΑΧ έχει εντάξει στον προϋπολογισμό της ποσό, για τις επιπλέον εξειδικευμένες μελέτες που απαιτούνται, ούτως ώστε να καταστεί πλήρης ο φάκελος για το μεγάλο έργο της υδροδότησης της περιοχής και να υποβληθεί για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Να σημειωθεί ότι έχει ήδη υποβληθεί σε σχετική πρόταση στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”, που αφορά σε έργα ύδρευσης, η βελτίωση του κεντρικού αγωγού από το Βασιλικό προς τον Μαλακώντα και η δημιουργία κατάλληλης διατομής, ώστε το νερό που διοχετεύεται μέσω του κεντρικού αυτού αγωγού, να επαρκεί για την υδροδότηση της περιοχής “Πανόραμα”.
Τέλος, ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου του οικισμού “Πανόραμα”, ότι ερευνάται η μεταβατική και μέχρι την ολοκλήρωση του ανωτέρω έργου λύση, της εκμίσθωσης της υπάρχουσας γεώτρησης και των όποιων υποδομών έχουν δημιουργηθεί γύρω από αυτή.

Περισσότερα

graphics design by citrine.gr
Powered by ΚτΠ
web development by ΕΓΚΡΙΤΟΣ GROUP